Lunchmöte industriforskarskola
16/06/2021 12:15
Välkommen till ett lunchmöte om en ny industriforskarskola

När?
16 juni kl 12.15 – 13.00
Var?
Digitalt via Teams

PiiA och Mälardalens högskola bjuder in till ett lunchseminarium om en planerad ny satsning på industridoktorander inom industriell digitalisering - RELIANT (Resilient Cyber-Secure Intelligent Autonomous Systems: for connected data-driven digitalization)

I en industriell forskarskola möts företag och forskning, och doktoranderna rekryteras från deltagande företag. Är du och ditt företag intresserade av att medverka är det här mötet en bra startpunkt; vi kommer att gå igenom vad forskarskolan innebär både för företaget och för doktoranden.
I en industriforskarskola sker utbyte och kompetensutveckling på många plan. Dels är det en möjlighet att ge duktiga medarbetare en utbildning på avancerad nivå, dels sker ett utbyte av erfarenheter mellan alla doktorander och medverkande företag, allt i nära samarbete med handledare och forskare. Forskarskolan fokuserar på industriell cyber-säkerhet, funktionssäkerhet och andra attribut som krävs för att bygga resilienta datorsystem. Företag från flera olika industriella domäner är välkomna att delta, och från PiiA hoppas vi förstås att företag inom svensk processindustri tar chansen att vara med!
Forskare från Mälardalens högskola berättar om pågående forskning inom automation och autonoma system i samverkan med svensk industri, och om den planerade industriforskarskolan med fokus på systemutveckling för resilienta, säkra och intelligenta autonoma industriella datorsystem. Forskningsmiljön Inbyggda System är den största vid Mälardalens högskola med ett 40-tal professorer och omkring 100 doktorander fördelade på 20 forskargrupper.

Samtalet leds av:
Kristina Lundqvist, profilledare DPAC, Mälardalens högskola 
Mikael Sjödin, forskningsledare för inbyggda system, Mälardalens högskola  
och
Malin Rosqvist, programstrateg PiiA 

Porträttfoton av Kristina Lundqvist, Mikael Sjödin och Malin Rosqvist
Logotyp för PiiA och MDH.
BOKA IN

16/06/2021 12:15

icons add to calendar
The registration has been closed since 16/06/2021 12:00.