Nyhetsbrev Framtidens samhällsbyggnad #8 Visa i webbläsare  /  Vidarebefordra
11354 rise logo rgb neg
Nyhetsbrev från RISE Research Institutes of Sweden
6525 1x1
bild
6525 1x1
”Det är utbildningar som gör din verksamhet mer konkurrenskraftig, flexibel och hållbar”
Mats Wadell är ny utbildningschef på RISE Samhällsbyggnad. Med lång erfarenhet från bland annat PriceWaterhouseCoopers leder han RISE utbildningskansli gentemot företag, organisationer och verksamheter.

Varför ska jag som företag, myndighet eller organisation anlita RISE för utbildningar?
- Inom RISE finns en otrolig bredd av olika kunskaper på en mycket hög nivå, bland annat forskare och experter inom de flesta av samhällets områden. Det gör att du som företag eller organisation har tillgång till både grundläggande- och fördjupningsutbildningar som gör din verksamhet mer konkurrenskraftig, flexibel och hållbar. Här finns också tillgång till test- och demoanläggningar där framtidens tekniker utvecklas tillsammans med näringslivet och organisationer. Det gör att du kan ta del av både den djupa forskningsintensiva kunskapen och det affärsdrivna fokuset. Att få tillgång till sådan innovationsrik kunskap är unikt och eftertraktat av många.
Läs hela intervjun med Mats Wedell och hur din verksamhet kan stärka kompetensen via RISE
bild
UTBILDNINGSERBJUDANDE FRÅN RISE
Så kan din kompetens växa med hjälp av experter
RISE vill ge människor kraft och kunskap att bygga en bättre värld genom att kombinera expertkunskap inom olika områden med expertis inom lärande. 
bild
TRENDSPANING - RAPPORT & WEBBINARIUM
En framsyn om samhällsbyggnad
Tre möjliga scenarier för 2030: SPARA, SLÖSA, STANNA. Och hur tar vi oss därifrån till en hållbar framtid? Det var temat för webbinariet den 7 juni där Framsynsrapporten presenterades. En panel med inbjudna experter diskuterade framtidsscenarierna, hur de kan komma att påverka samhällsbyggnadssektorn framöver och hur vi tar oss mot en hållbar framtid.
bild
INNOVATIONSLEDNINGSPROGRAM - STÄRKER FÖRMÅGAN TILL FÖRNYELSE
Innovationsledning hjälper företag att ligga steget före
Företag och organisationer som satsar metodiskt på innovationsledning och som stärker sina innovationsledare har visat sig klara sig bättre än andra. RISE innovationsledningsprogram hjälper till att stärka er förmåga till förnyelse under osäkerhet.

Så kommer du igång
bild
ÖPPNA PLATTFORMAR FÖR FASTIGHETSAUTOMATION
"Vi måste öppna upp för att dela data"
- Drömmen är att varje fastighetsägare har all sin energikonsumtion och produktion samlat på ett och samma ställe och har tillgång till all data via ett enkelt API, säger Gustaf Svensson som är vd på renbloc - en projektpartner till RISE innovationsprojekt Öppna plattformar för fastighetsautomation.
bild
FRAMTIDSSÄKRA VERKSAMHETEN
Stärkt konkurrenskraft?
Vi hjälper dig att komma igång.
Att ställa om till morgondagens behov, krav och riktlinjer väcker ibland fler frågor än svar? Vilken teknik ska vi satsa på? Vilken kompetens behövs? Hur kommer nya regelverk påverka? Vilka är våra nya samarbetspartners? Hur kommer vi igång? Använd oss som en språngbräda till framtiden!

Vi analyserar er verksamhet och visar vägen mot hållbarhet och konkurrenskraft. Läs mer eller kontakta: andreas.johansson@ri.se
bild
DIGITALA TVILLINGAR UTVECKLAR SAMHÄLLET
RISE leder ny nationell hubb för digitala tvillingar 
Digitala tvillingar har potential att vara nästa stora kliv i utvecklingen av det digitaliserade samhället. RISE får nu uppdraget att leda en ny tvärsektoriell kunskapsplattform som ska driva utvecklingen av området digitala tvillingar i Sverige.
bild
SAMHÄLLETS SOCIALA UTMANINGAR
Stadsbyggnad - ett verktyg för social hållbarhet
Samhället brottas med många sociala utmaningar. Boendesegration, social isolering, hotade offentliga platser – komplexa problem som kan angripas på olika sätt samtidigt.
Stadsbyggandet kan göra mycket för social hållbarhet; påverka vilka människor vi möter, ge mer jämlika förutsättningar, underlätta vardag och arbetsliv. Potentialen är oerhört stor.

Hur jobbar din kommun med stadsbyggnad och sociala utmaningar? Ett projekt ihop med RISE kan vara ett sätt för en liten kommun att komma längre
bild
RISE I ALMEDALEN 2023
Möt RISE i Almedalen under vecka 26
Följ oss under Almedalsveckan 2023 och lyssna in på våra experter inom många olika områden.

Här nedan syns ett aplock av alla aktiviteter där vi på RISE medverkar. Läs mer på RISE i Almedalen
23888 blogg j%c3%a4mst%c3%a4lldhet

Tillgänglighet, ett verktyg för delaktighet

Det pågår ett intensivt arbete för att stärka tillgängligheten i våra digitala miljöer. Det är viktigt för att skapa ett socialt hållbart samhälle där individer kan interagera, agera och ta del av samhället jämlikt. Detta är en del i de globala målen Agenda 2030, skriver Lovisa Fris Åsum, forskare på RISE. 
23402 sociala v%c3%a4ven liten bild

Risk- och sårbarhetsanalysens roll i utvecklandet av beredskap

Risk- och sårbarhetsanalyser lyfts ofta fram som ett viktigt verktyg för att förebygga framtida oönskade händelser. Men de leder inte alltid till önskat resultat. Som en informant en gång utryckte: "Jag har aldrig sett något resultat av deras arbete", skriver Kerstin Eriksson, forskare på RISE. 
bild
BATTERIPROVNING HOS RISE
Säkerhetskritisk batteriprovning
Så kan du få hjälp med hållbar batteriprovning i våra säkra och moderna testmiljöer
 
Intressanta berättelser/nyheter
bild
TIPS!
Följ framtidens samhällsbyggnad på LinkedIn
Klicka här 
 
11354 rise logo rgb neg
RISE RESEARCH INSTITUTES OF SWEDEN
ADRESS
KONTAKT
Följ oss
bild bild bild bild