Vi höjer tempot på tillväxten!
5564 la logo
Webbversion > | Hemsida >
27164 Energi 27 majx
Webbinarium 27 maj
Säker och effektiv energianvändning för livsmedelsföretag
Livsmedelsindustrin har speciella behov som ställer krav på dig som arbetar med energieffektivisering i tillverkningen. Till exempel kräver ofta livsmedelsproduktion kyl- och fryssystem för att förvara råvaror och färdiga produkter. Dessa system är energiintensiva och måste optimeras för att minska förluster och onödig energiförbrukning. Samtidigt är det viktigt att produktkvalité eller livsmedelssäkerhet inte äventyras. Som ett livsmedelsföretag är det avgörande att förstå vilka delar som kan energieffektiviseras för att fortsatt upprätthålla säkra och hållbara livsmedel.
 
Ta chansen att inspireras till hur ditt företag kan säkert och effektivt minska energianvändningen.

För vem?
  • Produktion- och fabrikssansvariga
  • Miljö- och hållbarhetsansvariga
  • Energiexperter och konsulter
  • Utrustnings- och underleverantörer och integratörer
  • Alla som vill lära sig mer om företags klimatarbete

Webbinariet är öppet för alla med intresse för livsmedelssektorn men arrangemanget är anpassat för små och medelstora livsmedelsföretag i Västra Götaland.

Datum: måndag 27 maj
Tid: Kl 13.00-14.30
Plats: Digitalt
Kostnad: Kostnadsfritt. Föranmälan krävs. Anmälan stänger dagen innan, dvs den 26 maj.

Mötet är digitalt. Den teams-länk som du kommer att få en dag före mötet är öppen från kl 12.45. Koppla gärna upp dig i god tid. Välkommen!


Program
13.00 Välkommen
Maria Holmkvist, Livsmedelsacceleratorn/RISE

13.10 Energiomställningen -vilka utmaningar står regionen inför?  
Magnus Flink, Energikontor Väst

13.20 Energianvändning - Vad skiljer livsmedelsindustrin från annan industri? Hur ska jag tänka när jag anlitar energiproffs?
Lars Hamberg, RISE

13.30 Optimera energianvändning för en hållbar framtid - Effektiva strategier för värme och kyla
Oskar Räftegård, RISE

13.40 Strategiskt beslutsstöd för minskad energianvändning
Marcus Vendt, RISE

13.50 Lokaler och temperaturer i produktionskedjan
Lars Hamberg, RISE

14.00 Hur ska jag tänka kring kylsystem i min verksamhet?
Christopher Cavallin, RISE

14.10 Frågor, reflektion och diskussion
Alla deltar

14.30 Avslut
Anmäl dig här
Livsmedelsacceleratorn är en oberoende lots till externa kompetensbärare och finansieringsmöjligheter. Vi erbjuder kostnadsfri genomlysning av företagets behov och skapar nätverk och mötesplatser för den regionala livsmedelsbranschen. Läs mer om oss på www.livsmedelsacceleratorn.se.
2738 instagram circle 732 in