Vi höjer tempot på tillväxten!
5564 la logo
Webbversion > | Hemsida >
26325 Halspastaende 5 mars
Webbinarium 5 mars
Kommunicera hälsopåståenden för livsmedelsprodukter
Den 5 mars är du välkommen till webbinariet om hälsopåståenden, där du kommer lyssna till nutritionsexperter och företag och få praktisk tillämpning av EU-regelverket om närings- och hälsopåståenden.  

Närings- och hälsopåståenden rör all presentation och marknadsföring av ett livsmedel genom till exempel märkning på förpackningen, annonser, reklam, muntlig information vid försäljning och internet. Även om fördelarna bara antyds, genom till exempel bilder, räknas de som näringspåståenden eller hälsopåståenden. Även varumärken och märkesnamn kan utgöra närings- eller hälsopåståenden. Det finns tydliga regler för hur närings- och hälsopåståenden ska skrivas och vilka krav livsmedlet måste uppfylla för att företag ska få använda sådana påståenden.

Detta webbinarium kommer att ge dig värdefulla insikter och konkreta råd om hur du som företag kan navigera i landskapet av hälsopåståenden. För att delta i detta spännande webbinarium, vänligen registrera dig så snart som möjligt men senast den 4 mars.

För vem?
  • Livsmedelsproducenter 
  • Hållbarhetsansvariga
  • Marknads- och försäljningsansvariga
  • Nutritionsexperter och forskare
  • Alla som är intresserade av att lära sig mer om hälsopåståenden för livsmedelsprodukter
Webbinariet är öppet för alla med intresse för livsmedelssektorn men arrangemanget är anpassat för små och medelstora livsmedelsföretag i Västra Götaland.

Datum: Tisdag 5 mars
Tid: Kl 09.00 -10.30
Plats: Digitalt
Kostnad: Kostnadsfritt. Föranmälan krävs. Anmälan stänger dagen innan, dvs den 4 mars

Mötet är digitalt. Den teams-länk som du kommer att få en dag före mötet är öppen från kl 08.45. Koppla gärna upp dig i god tid.

Välkommen!

Program

09.00 Välkommen
Maria Holmkvist, Livsmedelsacceleratorn/RISE

09.05 Hälsopåståenden

Närings- och hälsopåståenden – översikt EU-regelverket
Susanne Bryngelsson, projektledare RISE. Susanne har en bred kunskap inom nutrition och livsmedelsvetenskap, inklusive praktisk tillämpning av EU-regelverket om närings- och hälsopåståenden. 

Användning av närings- och hälsopåståenden – att göra det lättare och rättare
Karin Jonsson, Product Portfolio Sustainability Manager, Paulig. Karin har en PhD inom folkhälsa och livsmedelsvetenskap och har hjälpt företag med närings- och hälsopåståenden i över 10 år som konsult.

Vikten av att förstå hur hälsopåståenden får användas och hur olika myndigheter tolkar lagstiftningen
Lars Waagstein, grundare, GO100. Lars är IT-entreprenören som sadlat om till livsmedelsbranschen. Idag driver han GO100, ett företag som säljer bars som är bra för magfunktionen.

10.05 Vilket är mitt nästa steg? Reflektion och diskussion
Alla deltar

10.30 Avslut
 

Anmäl dig här
Livsmedelsacceleratorn är en oberoende lots till externa kompetensbärare och finansieringsmöjligheter. Vi erbjuder kostnadsfri genomlysning av företagets behov och skapar nätverk och mötesplatser för den regionala livsmedelsbranschen. Läs mer om oss på www.livsmedelsacceleratorn.se.
2738 instagram circle 732 in