Vi höjer tempot på tillväxten!
5564 la logo
Webbversion > | Hemsida >
25488 Test och demo 31 jan
EVENT 31 januari 
Process- och produktutveckling för livsmedelsföretag
Vill du få inspiration och kunskap om hur du utvecklar och förbättrar livsmedelsprodukter och dina tillverkningsprocesser? Då är du inbjuden till ett spännande och lärorikt event med Livsmedelsacceleratorn där vi bland annat utforskar test- och labbverksamheten på RISE och hur vi kan stödja innovation och tillväxt inom livsmedelssektorn. Du får även presentationer från andra organisationers testanläggning, bland annat från Mycorenas utvecklingscenter MIND. Det blir också en omvärldsspaning från RISE. 

Datum: Onsdag 31 januari 2024
Tid: Kl 09.30 -15.30
Plats: RISE Jordbruk och Livsmedel, Frans Perssons väg 6, Göteborg

Anmäl: Anmäl dig senast den 29 januari. Anmälan till eventet>> 
Bli medlem >>
Kostnad: Eventet är kostnadsfritt för dig som är eller blir medlem i Livsmedelsacceleratorn. Medlemskapet är kostnadsfritt år 2024 (därefter 1000 SEK/år).  Antalet platser är begränsat, så anmäl dig snarast möjligt. No-show debiteras med 500 SEK.
Kontakt: Har du frågor kring dagen eller medlemskapet kontakta maria.holmkvist@ri.se


Program

09.30 Registrering, fika och mingel (30 min)

10.00 Välkommen och introduktion till dagen (15 min)
Maria Holmkvist, Livsmedelsacceleratorn/RISE Jordbruk och Livsmedel

10.15 Omvärldsbevakning – RISE:s trendspaning (15 min)
 Anna-Karin Karlsson, Affärsutvecklare, RISE Jordbruk och Livsmedel

10.30 Diskussion (30 min)
Hur påverkar trenderna min verksamhet och hur kan vi förberedda oss kring olika scenarios?

11.00-12.15 Test och demo, del 1 - RISE Jordbruk och Livsmedel (75 min)

11.00-11.10 Introduktion till test och demonstration Jordbruk och Livsmedel (10 min)
Vilka kompetenser finns inom RISE och hur stöttar vi företag inom livsmedelssäkerhet, process- och produktutveckling?
Lina Svanberg, enhetschef, Produktdesign, RISE Jordbruk och Livsmedel
Jenny Veide Vilg, enhetschef, Processteknik, säkerhet och hygien, RISE Jordbruk och Livsmedel


11.10-12.15 Rundvandring med föredrag och demonstration 
Rundvandring och presentationer av test- och labbverksamheter på Frans Perssons väg. Vi kommer bland annat att få en inblick i möjligheter med vårt testkök, extrudering, extrahering, emulgering samt baklinjer med IR-ugn och mikrovågstunnel. Även utveckling kring hygien och städteknik kommer presenteras.

12.15-13.00 Mingellunch (45 min)
Lunch serveras i matsalen, entréplan

13.00 -14.00 Test och demo, del 2 – Sensoriska tester, testkök och system för säker livsmedelsproduktion (60 min)

13.00-13.30 Sinnenas samspel och konsumentens upplevelse (30 min)
En introduktion till sensoriska tester med möjlighet att prova på.
Cecilia Norman, RISE Material och ytdesign
Anne Normann, RISE Material och ytdesign


13.30 - 13.45 MIND - Mycorenas anläggning och expertis inom fermentering, produktutveckling samt uppskalning (15 min)
Under de senaste åren har Mycorena byggt och skalat upp sitt utvecklingscenter MIND, Mycorena innovation & development centre, i centrala Göteborg som idag är en av Skandinaviens största demoanläggningar för fermentering och produktion av mykoprotein. Anläggningen har även laboratorium med analysutrustning, testkök samt ett produktionskök med möjlighet att tillverka några hundratals kilon konsumentprodukter per dag.
Erika Weinefors, Head of Strategic Projects & Partnerships, Mycorena

13.45 - 14.15 Vägar till finansiering för forskning och utveckling
Vad finns det för offentlig finansiering för livsmedelsföretag som kan stödja företagets utveckling? Korta presentationer kring olika finansieringsmöjligheter.

Företagsfinansiering i Västra Götaland, Moa Boéthius, VGR  (10 min)
Finansieringsmöjligheter via Almi Väst, Helene Öhrvall, Almi (10 min)
Innovationscheckar, Katarina Nordström, Johanneberg Science Park (10 min)

14.15 - 14.30 Food Radar – unikt system för att upptäcka plast i livsmedel (15 min)
Företaget Food Radar Systems AB har tagit fram ett världsunikt mikrovågssystem som kan detektera främmande föremål med låg densitet i pumpbara livsmedelsprodukter. Företaget grundades efter ett lyckat forskningsprojekt mellan Institutet för Livsmedel och Bioteknik, SIK (numera RISE), livsmedelsproducenter och Chalmers tekniska högskola. Vi kommer få en presentation och demonstration av systemet på Frans Perssons väg.
Joakim Nilsson, Utvecklingschef, Food Radar Systems

14.30 Mingelfika (20 min)

14.50-15.30 Medlemskap i Livsmedelsacceleratorn och val av representant i styrgruppen
Vi informerar om medlemskapet, arbetet i styrgruppen, val av medlemmarnas styrgruppsrepresentant och diskuteraR framtid.
Maria Holmkvist, Thomas Angervall, Martin Hesselgren och Peter Bökmark, Livsmedelsacceleratorn

15.30 Avslut


Vi ser fram emot att träffa dig!

Anmäl dig till eventet här
Livsmedelsacceleratorn är en oberoende lots till externa kompetensbärare och finansieringsmöjligheter. Vi erbjuder kostnadsfri genomlysning av företagets behov och skapar nätverk och mötesplatser för den regionala livsmedelsbranschen. Läs mer om oss på www.livsmedelsacceleratorn.se.
2738 instagram circle 732 in