Vi höjer tempot på tillväxten!
5564 la logo
Webbversion > | Hemsida >
1x1 25549 Test och demo 31 jan
1x1
EVENT 31 JANUARI
Välkommen till en spännande dag om process- och produktutveckling för livsmedelsföretag
Vill du få inspiration och kunskap om hur du utvecklar och förbättrar livsmedelsprodukter och dina tillverkningsprocesser? Då är du inbjuden till ett spännande och lärorikt event med Livsmedelsacceleratorn där vi bland annat utforskar test- och labbverksamheten på RISE och hur vi kan stödja innovation och tillväxt inom livsmedelssektorn. Du får även presentationer från andra organisationers testanläggning, bland annat från Mycorenas utvecklingscenter MIND. Det blir också en omvärldsspaning från RISE.

Obs! Sista anmälningsdag är 29 januari.
Läs mer
1x1 25551 25489 Bild till inbjudan Framtidens matsystem
1x1
RAPPORT
Trendspaning – Framtidens matsystem | RISE
Den 5 december arrangerade RISE ett webbinarium och publicerade en trendrapport med fokus på framtidens matsystem. Rapporten är framtagen av forskare och experter på RISE och är en omvärldsspaning för att ta reda på vad som väntar matsystemet runt hörnet på kort och lång sikt.

Missade du webbinariet eller vill ta del av rapporten?


Här hittar du rapporten och webbinariet
1x1 26076 Triumf Glas
1x1
NYHET
Panta Triumf Glass-förpackningar med Bower
Triumf Glass inleder ett nytt samarbete med återvinnings-appen Bower. Det innebär att återvunna glassförpackningar nu kan pantas via appen och omvandlas till poäng.
Genom att scanna streckkoden på Triumf Glass förpackningar via Bower-appen, kan kunderna nu bidra till att minska klimatpåverkan samtidigt som de njuter av sina favoritglassar.
Läs mer
1x1 26075 FBIV6017
1x1
KURS
Automation för livsmedelsindustrin – ny kurs på distans
Nu finns en kortare YH-utbildning inom automation för livsmedelsindustrin. Här får du chans att fördjupa dig inom digitaliserad, automatiserad och robotstyrd livsmedelsproduktion hos Teknikhögskolan – på distans. 
Läs mer
1x1 22590 ostron
1x1
KURS
Folkuniversitetet startar unik YH-utbildning inom blåa livsmedel
Folkuniversitetet har fått klartecken från Myndigheten för yrkeshögskolan (MYH) att starta utbildningen Verksamhetsutvecklare blåa livsmedel. Utbildningen är den första i sitt slag inom landet och har utformats i nära samverkan med ett stort antal aktörer inom den blåa livsmedelskedjan.

Läs mer
1x1 22035 Sk%c3%a4rmbild (134)
1x1
WEBBINARIUM 30 JANUARI
Try Swedish programuppdateringar 2024
Välkommen till årets första webinar med Try Swedish Exportprogram

Under 2024 är ett antal aktiviteter planerade för svensk livsmedelsindustri. Förutom de livsmedelsmässor som är bokade så välkomnar Business Sweden i maj en inkommande delegation av inköpare och distributörer från Asien. Business Sweden har ett nytt samarbete med IKEAs distributör DFI i Hong Kong och Taiwan på agendan i juni. I juni åker Try Swedish även till Bar Convent Brooklyn med dryckesindustrin och upprepar förra årets framgång på Bar Convent Berlin i oktober. Det här och mycket mer presenteras i mötet.

Läs mer
1x1 21379 ko
1x1
NYHET
Kraftsamling – politisk inriktning för Sveriges beredskap
I december lade Försvarsberedningen fram sina förslag till hur politiken vill att totalförsvaret, med fokus på civilt försvar, ska utvecklas framöver. Här har livsmedels- och dricksvattenförsörjning en viktig roll.
Förslagen finns samlade i rapporten ”Kraftsamling” och budskapet från politiken är tydlig: det är dags för handling.
Läs mer
1x1 24218 lok
1x1
RAPPORT
Livsmedelskonsumtionens utveckling från 1980 till 2022
Den 8 december publicerade Jordbruksverket sin årliga officiella statistik över livsmedelskonsumtionen och dess näringsinnehåll. Med hjälp av statistiken går det nu att följa utvecklingen från 1960-talet fram till 2022.

Statistiken visar bland annat att totalkonsumtionen av frukt och bär, som mäter den totala förbrukningen av råvaror för konsumtion, har ökat med 32 procent under perioden 1980–2015, men har sedan minskat och 2022 är konsumtionen 88,0 kilo per person och år.
Läs hela rapporten
1x1 26077 IMG 1446 scaled e1673605489126 959x1024
1x1
NYHET
Rengöring och desinfektion kan förbättras på svenska slakterier
I en ny doktorsavhandling från SLU har rengörings- och desinfektionsmetoderna på två svenska slakterier utvärderats. Metoderna visade sig tillräckliga för att eliminera två olika sjukdomsframkallande bakterier. Resultaten visar samtidigt att nuvarande rengörings- och desinfektionsprocesser inte alltid minskar den totala mängden bakterier till en acceptabel nivå och att de snabbtester som används för kontroll är av varierande tillförlitlighet.
Läs mer
1x1 25557 IMG 0848 (2)
1x1
KURS
Gör din egen HACCP – tredagarskurs för livsmedelsföretagare på landsbygden
Kursen ger dig grundläggande kunskaper i HACCP, som är en engelsk förkortning för Hazard Analysis Critical Control Point. Kursen är uppdelad på tre dagar: 21 februari, 6 mars och 20 mars 2024.

Teori varvas med praktiska övningar. Under kursen lär du dig mer om vilka risker som kan förekomma och hur du förebygger dem. Du får även hjälp med att analysera din egen tillverkning och beredning.

Var: Vara folkhögskola, Vara
Kostnad: 1 200 kronor exklusive moms. I avgiften ingår fika, lunch och kursmaterial.
Sista anmälningsdag: 08 feb 2024
Arrangör: Länsstyrelsen

 
Läs mer
1x1 24600 LivA team 1189x1080
1x1
NYHET
Bli medlem i Livsmedelsacceleratorn
Nu lanserar vi medlemskap i Livsmedelsacceleratorn. Bli en av våra första medlemmar!

Kanske har du funnits i vårt nätverk en längre tid eller är helt ny. Välkommen att söka medlemskap och boka ditt möte med en av våra företagsutvecklare.

Vi finns till för Västra Götalands livsmedelsföretag.

Läs mer
EVENT 22-23 MARS
Göteborg Vin & Deli
Göteborg är en gastronomisk stad med många stjärnkrogar, vinklubbar och saluhallar. Göteborg Vin & Deli är stadens största vin- och delikatessmässa. Här möter du som besökare ett stort antal utställare med ädla drycker och delikatesser. Utställarna representerar såväl smaker från stora delar av världen som lokala smaker från Göteborg med omnejd.
Läs mer
Livsmedelsacceleratorn är en oberoende lots till externa kompetensbärare och finansieringsmöjligheter. Vi erbjuder kostnadsfri genomlysning av företagets behov och skapar nätverk och mötesplatser för den regionala livsmedelsbranschen. Läs mer om oss på www.livsmedelsacceleratorn.se.
2738 instagram circle 732 in