Vi höjer tempot på tillväxten!
5564 la logo
Webbversion > | Hemsida >
1x1 25549 Test och demo 31 jan
1x1
EVENT 31 JANUARI
Välkommen till en spännande dag om process- och produktutveckling för livsmedelsföretag
Vill du få inspiration och kunskap om hur du utvecklar och förbättrar livsmedelsprodukter och dina tillverkningsprocesser? Då är du inbjuden till ett spännande och lärorikt event med Livsmedelsacceleratorn där vi bland annat utforskar test- och labbverksamheten på RISE och hur vi kan stödja innovation och tillväxt inom livsmedelssektorn. Du får även presentationer från andra organisationers testanläggning, bland annat från Mycorenas utvecklingscenter MIND. Det blir också en omvärldsspaning från RISE.
Läs mer
1x1 25563 IMG 2863 scaled e1701359726828 1006x1024
1x1
NYHET
Digitalisering kan ge dig fördelar i livsmedelsbranschen
Kan digitaliseringen förbättra din tillverkning och konkurrenskraft? Företag som använder digitala verktyg och lösningar har stora möjligheter att effektivisera sin produktion, distribution och marknadsföring. Till exempel kan användning av sensorer, robotar, artificiell intelligens eller blockkedjeteknik optimera processer, öka kvalitet och spårbarhet, eller skapa nya kundupplevelser.

Nu finns det möjlighet för tillverkande livsmedelsföretag att arbeta med effektivisering genom digitala verktyg.
Läs mer
1x1 25552 enk%c3%a4t
1x1
UNDERSÖKNING
Vilket behov har du av stöd inom nutrition?
Nutrition och matens betydelse för hälsan är idag högt prioriterade områden för de flesta aktörer i matsystemet, vilket även gäller RISE. Vi vill gärna vidareutveckla våra erbjudanden inom detta område på ett sätt som är relevant för RISE uppdrag att vara näringslivets och samhällets innovationspartner. För att ta rätt nästa steg ber vi nu om hjälp att bättre förstå behoven hos företag och andra organisationer,verksamma inom livsmedelsområdet. Vi hoppas att du vill hjälpa oss genom att svara på en enkel enkät, som du hittar via länk eller QR-kod nedan.

Läs mer
1x1 25551 25489 Bild till inbjudan Framtidens matsystem
1x1
EVENT 5 DECEMBER
Vilka är trenderna runt hörnet som kommer påverka matsystemets utveckling och framtid?
Nu publicerar RISE en ny trendrapport, med fokus på framtidens matsystem. Tillsammans har våra forskare och experter genomfört en omvärldsspaning för att ta reda på vad som väntar matsystemet runt hörnet på kort och lång sikt.

Digitalt event: Runt hörnet 2023 – En trendspaning om Framtidens mat
Datum: 5 december, kl 11.00-12.00
Läs mer
1x1 25550 1700488811554
1x1
EVENT 24-25 JANUARI
Nordic Seafood Summit
Mötesplatsen där sjömatsbranschens alla aktörer samlas – från fiskare och odlare till grossister, förädlingsindustri, handel, restaurang, forskare, beslutsfattare och myndigheter.

Läs mer
1x1 25557 IMG 0848 (2)
1x1
KURS
Gör din egen HACCP – tredagarskurs för livsmedelsföretagare på landsbygden
Kursen ger dig grundläggande kunskaper i HACCP, som är en engelsk förkortning för Hazard Analysis Critical Control Point. Kursen är uppdelad på tre dagar: 21 februari, 6 mars och 20 mars 2024.

Teori varvas med praktiska övningar. Under kursen lär du dig mer om vilka risker som kan förekomma och hur du förebygger dem. Du får även hjälp med att analysera din egen tillverkning och beredning.

Var: Vara folkhögskola, Vara
Kostnad: 1 200 kronor exklusive moms. I avgiften ingår fika, lunch och kursmaterial.
Sista anmälningsdag: 08 feb 2024
Arrangör: Länsstyrelsen

 
Läs mer
1x1 24600 LivA team 1189x1080
1x1
NYHET
Bli medlem i Livsmedelsacceleratorn
Nu lanserar vi medlemskap i Livsmedelsacceleratorn. Bli en av våra första medlemmar!

Kanske har du funnits i vårt nätverk en längre tid eller är helt ny. Välkommen att söka medlemskap och boka ditt möte med en av våra företagsutvecklare.

Vi finns till för Västra Götalands livsmedelsföretag.

Läs mer
1x1 25566 DVH
1x1
NYHET
Ekologiska livsmedel säljer allt mindre – egna märkesvaror ökar stort visar ny statistik från SCB
Svenskarna lägger allt mindre pengar på ekologiska livsmedel, visar ny statistik från SCB. Samtidigt ökar försäljningen av livsmedelskedjornas egna märkesvaror stort.

Under 2022 sålde dagligvaruhandeln ekologiska livsmedel för 17,3 miljarder kronor i löpande priser, vilket är detsamma som inbringade kronor. Det är 2,4 procent mindre än 2021, och 7,5 procent mindre än 2020.

Läs mer
EVENT 12 DECEMBER
Konsekvensanalys av miljöaspekter i NNR 2023
Livsmedelsverket har fått ett tvådelat regeringsuppdrag som handlar om de nordiska näringsrekommendationerna (NNR 2023) och om att uppdatera kostråden.
 Nu bjuder Livsmedelsverket in till dialogmöte 12 december om regeringsuppdrag att genomföra en konsekvensanalys av miljöaspekter i NNR 2023. 
Läs mer
1x1 25554 Gr%c3%b6nk%c3%a5l
1x1
NYHET
Vinnova finansierar åtta innovationsplattformar som ska förändra matsystemet till att bli mer hållbart och konkurrenskraftigt
Vinnova finansierar åtta innovationsplattformar för att skapa innovation på systemnivå, för ett hållbart och konkurrenskraftigt matsystem. Syftet med satsningen är att bidra till transformationen av matsystemet. I satsningen jobbar en bredd av aktörer tillsammans mot gemensamma mål och tillåts experimentera och utforska nya metoder och arbetssätt.

Läs om alla plattformarna på Vinnova.se >>
EVENT 22-23 MARS
Göteborg Vin & Deli
Göteborg är en gastronomisk stad med många stjärnkrogar, vinklubbar och saluhallar. Göteborg Vin & Deli är stadens största vin- och delikatessmässa. Här möter du som besökare ett stort antal utställare med ädla drycker och delikatesser. Utställarna representerar såväl smaker från stora delar av världen som lokala smaker från Göteborg med omnejd.
Läs mer
1x1
25555 tarta
1x1
FINANSIERING
Vi coachar livsmedelsföretag som vill söka finansiering från Västra Götalandsregionen
Västra Götalandsregionen erbjuder medfinansiering till små och medelstora företag (SME-företag) som vill satsa på digitalisering, innovationer, globalisering, ökad sysselsättning, forskning och förnyelse.  

Boka ett möte med Livsmedelsacceleratorn och prata offentlig finansiering.
Läs mer
1x1 25556 Food1
1x1
UTBILDNING
Bli en produktutvecklare i världsklass!
Lär dig insiktsdriven innovation och bli en produktutvecklare i världsklass. Utbildningen ger dig kunskaper om innovationsprocesser och förståelse för olika delmoment och behov kring produktutveckling. Utbildningen innehåller både föreläsningar och gruppövningar. Samtidigt knyter du nya kontakter, utbyter erfarenheter och skapar nätverk.

 Den populära utbildningen startar i januari 2024 igen.
Läs mer
NYHET
Nya märkningskrav på vin från 8 december
Enligt Livsmedelsverket ska vin och vinprodukter som tillverkas efter 8 december 2023 ha en ingrediensförteckning och en näringsdeklaration. Det innebär att det ska framgå vilka ingredienser som finns i vinet och vilket energi- och näringsvärde vinet har. Kravet gäller för alla viner och vinprodukter som säljs inom EU. Vin och vinprodukter har tidigare varit undantagna från de krav på märkning som gäller andra livsmedel.
Läs mer
EVENT 7 DECEMBER
Märkningsdagen 2023
Missa inte årets möjlighet att hålla dig uppdaterad på nyheter, kommande reglering och praxis på livsmedelsområdet. I år får vi bland annat höra mer om hur du kan arbeta med livsmedelsinformation online.
Läs mer
Livsmedelsacceleratorn är en oberoende lots till externa kompetensbärare och finansieringsmöjligheter. Vi erbjuder kostnadsfri genomlysning av företagets behov och skapar nätverk och mötesplatser för den regionala livsmedelsbranschen. Läs mer om oss på www.livsmedelsacceleratorn.se.
2738 instagram circle 732 in