Vi höjer tempot på tillväxten!
5564 la logo
Webbversion > | Hemsida >
24881 hallbarnutrition7nov2
Webbinarium 7 november
Hälsosam och klimatsmart mat
Den 7 november är du välkommen till webbinariet om hälsosam och klimatsmart mat, där vi kommer visa på möjligheterna och orientera dig kring hållbar nutrition och de nordiska näringsrekommendationerna. Du kommer få korta presentationer från Livsmedelsverket, experter från RISE inom nutrition, livsmedelssäkerhet och hållbar konsumtion.

Detta webbinarium kommer att ge dig värdefulla insikter och konkreta råd om hur du som företag kan fortsätta arbeta med livsmedel som är bra för både människors hälsa och vår planet. Du kommer även att få höra inspirerande exempel från företag som Kobb och Musselfabriken som arbetar med innovativa lösningar för hållbar nutrition.

Vi ser fram emot att tillsammans utforska vägen mot hälsosam och klimatsmart mat. För att delta i detta spännande webbinarium, vänligen registrera dig så snart som möjligt men senast den 6 november.

För vem?
  • Livsmedelsproducenter och produktutvecklare
  • Hållbarhetsansvariga
  • Nutritionsexperter och forskare
  • Alla som är intresserade av att förstå sambandet mellan nutrition, hälsa och miljö.
Webbinariet är öppet för alla med intresse för livsmedelssektorn men arrangemanget är anpassat för små och medelstora livsmedelsföretag i Västra Götaland.

Datum: Tisdag 7 november
Tid: Kl 09.00 -11.15
Plats: Digitalt
Kostnad: Kostnadsfritt. Föranmälan krävs. Anmälan stänger dagen innan, dvs den 6 november.

Mötet är digitalt. Den teams-länk som du kommer att få en dag före mötet är öppen från kl 08.45. Koppla gärna upp dig i god tid.

Välkommen!

Program

09.00 Välkommen
Maria Holmkvist, Livsmedelsacceleratorn RISE

09.10 Nordiska näringsrekommendationer - Hälsosam kost med miljötänk
Hanna Eneroth, Livsmedelsverket

09.25 Hur vi mäter nutrition och miljöpåverkan av livsmedel, med konkreta tips för produktutveckling och särskilt fokus på växtbaserade proteiner
Marta Angela Bianchi, RISE

09.50 Säker mat inom hållbar nutrition: Varför det är viktigt att integrera livsmedelssäkerhet?
Charlotta Löfström, RISE

10.05 Paus

10.15 Hälsosam och klimatsmart mat
Cajsa Torell, Kobb

10.30 Hur man kan minska klimatpåverkan genom användning av klimatskalor för livsmedel och måltider
Thomas Angervall, RISE
Exempel från Musselfabriken
Erika Wettre Westdahl, Musselfabriken i Ljungskile AB

10.55 Vilket är mitt nästa steg? Reflektion och diskussion
Alla deltar

11.10- 11.15 Frågor, eftersnack och avslut
Anmäl dig här
Livsmedelsacceleratorn är en oberoende lots till externa kompetensbärare och finansieringsmöjligheter. Vi erbjuder kostnadsfri genomlysning av företagets behov och skapar nätverk och mötesplatser för den regionala livsmedelsbranschen. Läs mer om oss på www.livsmedelsacceleratorn.se.
2738 instagram circle 732 in