Vi höjer tempot på tillväxten!
5564 la logo
Webbversion > | Hemsida >
1x1 24600 LivA team 1189x1080
1x1
NYHET
Bli medlem i Livsmedelsacceleratorn
Nu lanserar vi medlemskap i Livsmedelsacceleratorn. Bli en av våra första medlemmar. Kanske har du funnits i vårt nätverk en längre tid eller är helt ny. Välkommen att söka medlemskap och boka ditt möte med en av våra företagsutvecklare.

Vi finns till för Västra Götalands livsmedelsindustri.

Läs mer
1x1 24582 Grune Woche 2022 1536x1024
1x1
MÄSSA
Svensk mat lockar tyska konsumenter – delta på Grüne Woche i januari 2024
Sverige har under flera år medverkat vid den internationella livsmedels- och jordbruksmässan Grüne Woche i Berlin. Nu efterlyser Jordbruksverket svenska livsmedelsföretag som vill medverka vid mässan i januari 2024.
 Svensk mat och Sverige som destination står högt i kurs hos tyska konsumenter.

Jordbruksverket välkomnar nu intresseanmälningar för att representera Sverige i den svenska montern vid Grüne Woche 19-28 januari 2024. Viktigt är att livsmedelsprodukterna är tillverkade i Sverige. Inför 2024 välkomnas särskilt fler aktörer inom vattenbruk.
Läs mer
1x1 24591 Namnl%c3%b6s
1x1
EVENT
Välkommen till startskottet för Switch Food Hub i Västra Götaland den 18 oktober
Vi bjuder in dig som tillsammans med andra vill skynda på omställningen till mer hållbar, hälsosam och härproducerad mat i Västra Götaland. Food Huben är tänkt som en verkstad fyllt med möjligheter där vi lär, vågar tänka nytt och testar sånt vi inte testat förut

Läs mer
EVENT
Innovationsförmågan hos små och medelstora företag - TJIVA Innovation Conference 2023
TJIVA har sedan 2019 utvecklat metoder för att öka innovationsförmågan hos små och medelstora företag. En process som puffat igång förändringsresan hos flertalet företag, men också vässat oss själva. Den 19 oktober kan du ta del av våra verktyg, en purfärsk utbildning i tjänsteinnovation, träffa företag samt höra om våra fallgropar och lärdomar!
Läs mer
1x1 24584 thumbnail IMG E6529
1x1
NYHET
Minska ditt företags klimatpåverkan
Med Klimatlöftet kan du som västsvenskt företagare få kostnadsfritt stöd för att minska ditt företags klimatpåverkan. Samtidigt stärker du er konkurrenskraft och tillsammans bidrar vi till den gröna omställningen. Gå med och välj klimatlöften.

Läs mer
EVENT 
Affärsdriven produktionsutveckling – automation och kompetensförsörjning i livsmedelsindustrin – 10 oktober
Livsmedelsindustrin är en mycket viktig del av Sveriges näringsliv och samhället i stort. För att steg för steg utveckla företagen i deras omställning till mer cirkulär verksamhet behöver bland annat en digitalisering och automation ske, där tillgången till relevant kompetens också är en viktig delmängd för att säkerställa utvecklingen.
Läs mer
1x1 24585 IMG 1942 scaled e1688395072800 1536x1466
1x1
EVENT
Vetenskapen bakom rekommendationer om kost – seminarium i Stockholm
Den 14 november arrangerar Kungliga vetenskapsakademin tillsammans med Livsmedelsverket ett seminarium om nutritionsepidemiologisk forskning och hur den kan användas som evidens för rekommendationer om kost. På seminariet kommer också metod och resultat i NNR 2023 att presenteras.
Läs mer
1x1 24587 fullkorn
1x1
RAPPORT 
Livsmedelssektorn har hög tillväxtvilja – men även stora tillväxthinder
Tillväxtviljan är hög bland små och medelstora företag inom Livsmedelssektorn. Samtidigt upplever företagen inom Livsmedelssektorn större tillväxthinder än övriga företag. Största hindret för tillväxt är lagar och myndighetsregler, följt av bristande kompetensförsörjning samt bristande kapacitet i nuvarande lokaler. Det visar Tillväxtverkets stora enkätundersökning Företagens villkor och verklighet 2023. Generellt sett skiljer sig svarsmönstret i undersökningen relativt mycket mellan Livsmedelssektorns olika delsektorer.

Läs mer
1x1 24586 Skarmbild 656 e1670946714176
1x1
RAPPORT
Produktionen av matfisk minskade med 20 procent under 2022 visar rapport från Jordbruksverket
Produktionen av odlad matfisk 2022 skattas till 9 500 ton i hel färskvikt. Jämfört med 2021 innebär detta en minskning med ungefär 2 300 ton eller 20 procent visar en ny rapport från Jordbruksverket. Produktionen av matfisk är nu nere på samma nivå som 2019–2020.
 
Läs mer
EVENT
Workshopserien som får fart på ditt företag – 22 september
På Yesbox erbjuder de en workshopserie där du arbetar utifrån helheten och skapar förståelse för sambanden mellan affärsmodell, marknadsföring, ekonomi och försäljning. Teori varvas med praktik och tillsammans skapas ett nyttigt gemensamt kunskaps- och erfarenhetsutbyte som ger dig värdefull kunskap om hur man framgångsrikt driver företag och vad som är bäst för ditt företags utveckling.
Läs mer
1x1
24590 vaxa1
1x1
FINANSIERING
Vi coachar livsmedelsföretag som vill söka finansiering från Västra Götalandsregionen
Västra Götalandsregionen erbjuder medfinansiering till små och medelstora företag (SME-företag) som vill satsa på digitalisering, innovationer, globalisering, ökad sysselsättning, forskning och förnyelse.  
Boka ett möte med Livsmedelsacceleratorn och prata offentlig finansiering.
Läs mer
EVENT
SM i Mathantverk 2023
Svenska mästerskapen i Mathantverk 2023 kommer att avgöras i Västra Götaland, på Åhaga i Borås den 17–19 oktober. Tävlingen anordnas parallellt med Særimner, Eldrimners idé- & kunskapsforum. 
Läs mer
1x1 24583 amp staende 800x800ar
1x1
NYHET
Dags att nominera till Änglamarkspriset 2023
Nu öppnar nomineringen till Änglamarkspriset 2023. 250 000 kronor kommer att tilldelas en ung aktör som arbetar för en mer hållbar värld.  
Läs mer
MÄSSA
EMPack – förpackningsmässa 4-5 oktober
Den 4 oktober – 5 oktober 2023 samlas förpackningsbranschen allt ifrån stora nyckelleverantörer till heta uppstickare för att lansera nyheter, trendspana och göra affärer. Empack arrangeras i  Stockholm på Kistamässan.
Läs mer
CONFERENCE
Cultivated Seaweed as a future food and a part of the protein shift – 4 October
Welcome to the final workshop of the CirkAlg project.
Four yeas of work on culitvation of Swedish seaweed sppecies. Insights to their use as future food protein sources in a more cirular food chain
Läs mer
KURS
Introduktion till sensorik 11-12 oktober
Kursen ger en grundläggande förståelse för sensoriska metoder och analyser. Den ges på engelska under två halvdagar och är webbaserad. Kursen innehåller praktiska övningar och ett kit med prover sänds till deltagarna innan kursstart.
Läs mer
Livsmedelsacceleratorn är en oberoende lots till externa kompetensbärare och finansieringsmöjligheter. Vi erbjuder kostnadsfri genomlysning av företagets behov och skapar nätverk och mötesplatser för den regionala livsmedelsbranschen. Läs mer om oss på www.livsmedelsacceleratorn.se.
2738 instagram circle 732 in