Den 12 juni är du välkommen till Skövde där vi kommer blanda inspiration och coachning kring försäljning, i första hand till dagligvaruhandel men också ge tips på fler försäljningskanaler. Vi berör också vad du som livsmedelsproducent behöver uppfylla för krav på certifikat. Sist kommer vi beröra dagligvaruhandelns strategier och behov för lokala produkter. Vi vill ge dig ökad förståelse för marknaden och hjälpa dig att lyfta er försäljning.
|
|
|
|
SLU bjuder in till ett webbinarium om kassodlingens miljöeffekter och framtidsutsikter i norra Sverige. Under webbinariet kommer en sammanfattning av de senaste forskningsrönen att presenteras och diskuteras. Målgruppen är bred och riktar sig till både forskare, branschaktörer, myndigheter och privatpersoner intresserade av akvakultur. Webbinariet hålls den 2:a juni mellan kl. 13:00 och 14:30.
|
|
|
Den marina matmarknaden i Fjällbacka hölls för första gången under Västerhavsveckan 2022 och den blev mycket uppskattad. Det var en härlig stämning och många utställare sålde slut på sina varor. Vill du delta som utställare i årets marina matmarknad, då är det dags att anmäla sitt intresse.
|
|
|
|
Halland har goda förutsättningar att utveckla den blå bioekonomin. Bara fastlandskusten är 48 mil och till det kommer många sjöar och åar. Länet har också en lång tradition av både fiske och livsmedelsindustri. Nu intensifieras regionens arbete för att bygga innovativa biomarina näringar för framtiden. Välkommen att höra mer den 21 juni då du är välkommen på ett webbinarium om de biomarina näringarna med fokus på Halland.
|
|
|
|
Missa inte Fastfood Café & Restaurant Expo på Malmömässan 20-21 september. Branschmässan för dig som arbetar inom HORECA-branschen. |
|
|
|
Livsmedelsdagarna är ett årligt branschforum, en mötesplats för alla aktörer inom livsmedelsbranschen där dialog, framtidsfrågor och mötet står i fokus. Här möts vi för att tillsammans driva livsmedelsbranschens viktiga frågor framåt, till exempel forskning, innovationer, trender, kompetensförsörjning och utbildning.
|
|
|
|
Den 10 maj, invigdes Lantmännen Biorefineries nya produktionsanläggning för utvinning av veteprotein (gluten), i Norrköping. Med en markant ökad produktions-kapacitet stärks nu robustheten i svensk livsmedelsproduktion och en ökande efterfrågan från branschen ska tillgodoses. Produktionsanläggningen är en investering om 800 miljoner kronor.
Foto: Lantmännen Biorefineries i Norrköping Fotograf: Filip Lundahl
|
|
|
|
Grebbestadostron är nu det skyddade varumärket för det europeiska ostronet Ostrea edulis som lever fritt i Grebbestads norra och södra skärgårdar. För att få saluföras som Grebbestadostron ska ostronet antingen ha handplockats av dykare eller fiskats av fiskare utrustade med håv, vattenkikare och vadarbyxor. Foto: Jerker Norlander
|
|
|
|
Västra Götalandsregionen erbjuder medfinansiering till små och medelstora företag (SME-företag) som vill satsa på digitalisering, innovationer, globalisering, ökad sysselsättning, forskning och förnyelse. De erbjuder, bland annat genom FoU-kort, stöd till forsknings- och utvecklingsprojekt som ska hjälpa företag att ta fram ny kunskap och kompetens för att utveckla sina tjänster, varor och processer.
Livsmedelsacceleratorn kan stötta din finansieringsansökan genom att granska och lämna input till förbättringar och förmedlar kontakter med rätt expertis för att ditt företag ska nå dit du vill.
Har du ett forsknings- och utvecklingsprojekt som du vill prova och se om det kan bli delfinansierat av offentliga medel? Ta kontakt med Maria Holmkvist på Livsmedelsacceleratorn.
|
|
|
|
|
|