Den 8 mars är du välkommen till webbinariet Offentlig finansiering för livsmedelsföretag. Vi kommer visa på möjligheterna och orientera dig kring finansiering som kan stödja ditt företags utveckling.
|
|
|
|
Vill ni arbeta för minskad klimatpåverkan för er produktion och produkter? Till exempel se över er energianvändning, råvaror och ingredienser, restströmmar eller förpackningar? Just nu är vi ute och träffar livsmedelsföretag som vill ställa om. I projektet Omställningslyftet kan ditt företag få rådgivning och expertstöd i ert affärsdrivna klimat- och hållbarhetsarbete och framtidsomställning.
|
|
|
|
Dagen för dig som älskar internationella affärer. Här får du en uppdatering kring de senaste handelstrenderna, handelspolitiken och de affärskritiska områden du behöver ha koll på för att nå framgångsrik internationell försäljning.
Efter lunch samlar vi livsmedelsföretag som vill fördjupa sig inom livsmedelsexport.
|
|
|
Hur kan man producera bearnaisesås och matolja utan att använda jordbruk? Hur kan palmolja ersättas på ett hållbart sätt? Anders Lorén, teknikchef på Green-On och två kollegor har utvecklat en process som utgår från koldioxid, vatten och elektricitet, en helt kemisk process som framställer fett utan omvägen via jordbruk. Välkommen till ”Mat utan jordbruk – med kemiteknik” som arrangeras den 21 mars kl. 8.30-9.30.
|
|
|
|
Jordbruksverket utlyser nu 25 miljoner kronor till projekt som på olika sätt kan bidra till vattenbruksföretagens förmåga att möta klimatförändringar. Därmed ska konkurrenskraften stärkas för den svenska vattenbruksnäringen. Utlysningen ligger inom stödet ”Innovationsprojekt inom vattenbruk”. Från den 15 februari till den 15 april finns 25 miljoner kronor att söka för projekt som bidrar till att anpassa vattenbruket inför klimatförändringar. Det kan till exempel handla om att utveckla eller pröva produkter, tekniker och processer som stärker vattenbruksföretagens möjligheter att fortsätta producera sjömat även vid förändringar i klimatet.
|
|
|
|
Hur stärker vi förmågan att agera på möjligheter? Förnyelse och innovation är sannerligen i ropet. Är du nyfiken på hur ditt företag stärker er förmåga att fånga framtidens möjligheter, och utveckla erbjudande som kunderna verkligen vill ha?
|
|
|
|
Den 26 januari 2023 arrangerades ett frukostwebbinarium med vägledande tips på vad livsmedelsföretag kan göra för att använda energi mer effektivt. Frukostseminariet innehåller fyra delar med experter från Energikontor Väst och RISE samt Fredrik Javensköld från Skånemejerier som delar med sig av sina erfarenheter kring energieffektivisering.
Nu kan du se seminariet i efterhand på Omställningslyftets hemsida. |
|
|
|
Under perioden 2020–2022 gick restauranger, bagerier och konsumenter miste om 400 miljoner svenska ägg och 15 miljoner portioner kött. Fågelinfluensa, salmonella och andra smittor slog hårt mot vår livsmedelsproduktion. Hur allvarligt är hotet från olika smittor och innebär stora djuranläggningar större risker? Detta och mycket mer diskuteras i Jordbruksverkets podd Upp på bordet.
|
|
|
|
Nordic Future Food konferensen utgör tillsammans med mässorna Food & Drink och FoodTech en branschöverskridande mötesplats som visar framtidens alla möjligheter för hela livsmedelsbranschen. Här finns utställare, branschfolk, talare och start-ups som diskuterar och fokuserar på produktutveckling, tillverkning, food tech och färdiga produkter.
|
|
|
|
Var står vi idag? Hur hållbart och konkurrenskraftigt är Västra Götaland? Västra Götalandsregionen bjuder in till ett seminarium där de sammanfattar utvecklingen i Västra Götaland utifrån den gemensamma målbild i den regionala utvecklingsstrategin. Här får du lära mer om hur läget i regionen förändrats de senaste decennierna och hur våra förutsättningar ser ut inför framtiden inom centrala områden som demokrati, ekonomi, arbetsmarknad, miljö, välbefinnande och delaktighet.
|
|
|
|
Tech Matching for Encubation är ett program som bygger på +20 års samarbete med Chalmers School of Entrepreneurship. Genom Tech Matching matchas din idé/teknik/forskning med studentteam från masterprogrammet på Chalmers School of Entrepreneurship. I nära samarbete kommer du och teamet att utvärdera genomförbarheten för att idén/tekniken/forskningen kan omvandlas till en satsning.
|
|
|
|
Redo att ta klivet ut med din e-handel på andra marknader? Här får du en genomgång i vad du behöver ha koll på både inför och under en internationell expansion online. Kursen genomförs online, dels i form av självstudier i en interaktiv digital utbildningsplattform, som kombineras med case-övningar med efterföljande digital workshop, ledd av Business Swedens e-handelsexperter. Kursen avslutas med individuella coachingsamtal. Nästa kurstillfället den 10 maj 2023. |
|
|
|
Göteborg · start den 23 augusti 2023 Kursen ger en djupare förståelse för hur en verksamhet kan styras med Lean som affärsstrategi. Kursen ges av Chalmers i samarbete med Produktionslyftet och omfattar fem tvådagarsträffar augusti till december 2023.
|
|
|
|
|
|