Vi höjer tempot på tillväxten!
5564 la logo
Webbversion > | Hemsida >
1x1 22585 Finansieirng 8 mars
1x1
EVENT - 8 MARS 
Finansiering för livsmedelsföretag
Den 8 mars är du välkommen till webbinariet Offentlig finansiering för livsmedelsföretag. Vi kommer visa på möjligheterna och orientera dig kring finansiering som kan stödja ditt företags utveckling.
Läs mer
1x1 22584 Thomas Angervall
1x1
OMSTÄLLNINGSLYFTET
Nu finns stöd för ditt företags klimat- och hållbarhetsarbete
Vill ni arbeta för minskad klimatpåverkan för er produktion och produkter? Till exempel se över er energianvändning, råvaror och ingredienser, restströmmar eller förpackningar?
Just nu är vi ute och träffar livsmedelsföretag som vill ställa om. I projektet Omställningslyftet kan ditt företag få rådgivning och expertstöd i ert affärsdrivna klimat- och hållbarhetsarbete och framtidsomställning. 
Läs mer
1x1 21384 IMG 0795 (2)
1x1
EXPORT
Internationella Handelsdagen – 11 maj
Dagen för dig som älskar internationella affärer. Här får du en uppdatering kring de senaste handelstrenderna, handelspolitiken och de affärskritiska områden du behöver ha koll på för att nå framgångsrik internationell försäljning.

Efter lunch samlar vi livsmedelsföretag som vill fördjupa sig inom livsmedelsexport.

Läs mer och anmäl dig här
1x1 22588 smor1
1x1
EVENT - 21 MARS
Mat utan jordbruk – med kemiteknik
Hur kan man producera bearnaisesås och matolja utan att använda jordbruk? Hur kan palmolja ersättas på ett hållbart sätt? Anders Lorén, teknikchef på Green-On och två kollegor har utvecklat en process som utgår från koldioxid, vatten och elektricitet, en helt kemisk process som framställer fett utan omvägen via jordbruk. Välkommen till ”Mat utan jordbruk – med kemiteknik”  som arrangeras den 21 mars kl. 8.30-9.30.

Läs mer och anmäl dig här
1x1 22590 ostron
1x1
FINANSIERING
25 miljoner kronor att söka – ska stärka svenskt vattenbruk inför klimatförändringar
Jordbruksverket utlyser nu 25 miljoner kronor till projekt som på olika sätt kan bidra till vattenbruksföretagens förmåga att möta klimatförändringar. Därmed ska konkurrenskraften stärkas för den svenska vattenbruksnäringen. Utlysningen ligger inom stödet ”Innovationsprojekt inom vattenbruk”. Från den 15 februari till den 15 april finns 25 miljoner kronor att söka för projekt som bidrar till att anpassa vattenbruket inför klimatförändringar. Det kan till exempel handla om att utveckla eller pröva produkter, tekniker och processer som stärker vattenbruksföretagens möjligheter att fortsätta producera sjömat även vid förändringar i klimatet.

Läs mer
1x1 22596 Appleklubba
1x1
EVENT - 17 APRIL
Inspiration till innovation med livsmedel i fokus
Hur stärker vi förmågan att agera på möjligheter? Förnyelse och innovation är sannerligen i ropet. Är du nyfiken på hur ditt företag stärker er förmåga att fånga framtidens möjligheter, och utveckla erbjudande som kunderna verkligen vill ha?
Läs mer
OMSTÄLLNINGSLYFTET
Vägledande tips för mer effektiv energianvändning
Den 26 januari 2023 arrangerades ett frukostwebbinarium med vägledande tips på vad livsmedelsföretag kan göra för att använda energi mer effektivt. Frukostseminariet innehåller fyra delar med experter från Energikontor Väst och RISE samt Fredrik Javensköld från Skånemejerier som delar med sig av sina erfarenheter kring energieffektivisering.

Nu kan du se seminariet i efterhand på Omställningslyftets hemsida.
Se seminariet här
1x1 22592 agg
1x1
PODD
Varför hamnade 400 miljoner ägg aldrig på frukostbordet
Under perioden 2020–2022 gick restauranger, bagerier och konsumenter miste om 400 miljoner svenska ägg och 15 miljoner portioner kött. Fågelinfluensa, salmonella och andra smittor slog hårt mot vår livsmedelsproduktion. Hur allvarligt är hotet från olika smittor och innebär stora djuranläggningar större risker? Detta och mycket mer diskuteras i Jordbruksverkets podd Upp på bordet.
 
Läs mer
MÄSSA
Nordic Future Food – 31 maj – 1 juni
Nordic Future Food konferensen utgör tillsammans med mässorna Food & Drink och FoodTech en branschöverskridande mötesplats som visar framtidens alla möjligheter för hela livsmedelsbranschen.
 Här finns utställare, branschfolk, talare och start-ups som diskuterar och fokuserar på produktutveckling, tillverkning, food tech och färdiga produkter.
Läs mer
1x1 22586 bohuslan
1x1
EVENT 19 APRIL
Nuläge Västra Götaland – Kunskapsseminarium
Var står vi idag? Hur hållbart och konkurrenskraftigt är Västra Götaland?
Västra Götalandsregionen bjuder in till ett seminarium där de sammanfattar utvecklingen i Västra Götaland utifrån den gemensamma målbild i den regionala utvecklingsstrategin. Här får du lära mer om hur läget i regionen förändrats de senaste decennierna och hur våra förutsättningar ser ut inför framtiden inom centrala områden som demokrati, ekonomi, arbetsmarknad, miljö, välbefinnande och delaktighet.

Läs mer
1x1 Foto: Svensk Fågel Bildtext: Ulf Ivarsson, kycklinguppfördare, Svensk Fågel.
1x1
NYHET
Tech Matching for Encubation är nu öppen för ansökningar
Tech Matching for Encubation är ett program som bygger på +20 års samarbete med Chalmers School of Entrepreneurship. Genom Tech Matching matchas din idé/teknik/forskning med studentteam från masterprogrammet på Chalmers School of Entrepreneurship. I nära samarbete kommer du och teamet att utvärdera genomförbarheten för att idén/tekniken/forskningen kan omvandlas till en satsning.
 
Läs mer
KURS
Internationell e-handel med Business Sweden
Redo att ta klivet ut med din e-handel på andra marknader? Här får du en genomgång i vad du behöver ha koll på både inför och under en internationell expansion online. Kursen genomförs online, dels i form av självstudier i en interaktiv digital utbildningsplattform, som kombineras med case-övningar med efterföljande digital workshop, ledd av Business Swedens e-handelsexperter. Kursen avslutas med individuella coachingsamtal.
Nästa kurstillfället den 10 maj 2023.
Mer information och anmälan
KURS
Lean produktion 7,5 hp
Göteborg · start den 23 augusti 2023
Kursen ger en djupare förståelse för hur en verksamhet kan styras med Lean som affärsstrategi. Kursen ges av Chalmers i samarbete med Produktionslyftet och omfattar fem tvådagarsträffar augusti till december 2023.

Läs mer
Livsmedelsacceleratorn är en oberoende lots till externa kompetensbärare och finansieringsmöjligheter. Vi erbjuder kostnadsfri genomlysning av företagets behov och skapar nätverk och mötesplatser för den regionala livsmedelsbranschen. Läs mer om oss på www.livsmedelsacceleratorn.se.
2738 instagram circle 732 in
 
$$$open$$