Vi höjer tempot på tillväxten!
5564 la logo
Webbversion > | Hemsida >
19666 Hallbaraforpackningar5 april 2022
EVENT
Välkommen på webbinarium den 5 april kl 09.00 - 11.30 där du får lära dig mer om hållbara förpackningar
Ett digitalt seminarium för dig som driver ett mindre eller medelstort livsmedelsföretag och behöver vägledning och inspel till en hållbar och attraktiv förpackning för dina produkter.

Datum: Tisdag 5 april
Tid: Kl 09.00-11.30
Plats: Digitalt seminarium via Zoom, länk skickas ut dagen före mötet.

Anmälan: Föranmälan krävs. Seminariet är anpassat för små och medelstora företag i Västra Götaland, men öppet för alla med intresse för livsmedelssektorn.
Kostnad: Kostnadsfritt.

Anmälan stänger: Måndag 4 april
Läs mer och anmäl dig idag > >
1x1 19671 RISE Tatjana Karpenja bild
1x1
NYHET

Hallå där….

Tatjana Karpenja, projektledare på RISE som jobbar med hållbarhet och cirkularitet av biobaserade material samt förpackningar.

Varför ska livsmedelsföretag bry sig om förpackningar?
– Den absolut viktigaste funktionen hos förpackningar är att skydda produkten, det vill säga livsmedlet. Om förpackningen blir skadad eller om den är gjord av ett dåligt material så finns det risken att livsmedlet inte kommer att nå användaren. Då blir det en dubbel negativ effekt på miljön, med både förpackningsslöseri och matsvinn.

Läs hela intervjun >
19678 Tomatodling webb 2022
ENKÄT
Var med och utveckla Livsmedelsacceleratorn!
Livsmedelsacceleratorn arbetar med att utveckla sitt erbjudande och vi vill stärka vår relation med livsmedelsföretag i VGR ännu mer. Vi vill gärna ställa några frågor kring ert behov av vår typ av verksamhet och hur vi tillsammans kan utveckla erbjudandet till er!

Tack för att du deltar!😍


Till enkäten >
1x1 Foto: Livsmedelsföretagen Carl Eckerdal, chefekonom Livsmedelsföretagen
1x1
RAPPORT

Livsmedelsföretagen analyserar konjukturen
Livsmedelsföretagens konjunkturbrev för Q4 2021 släpps i den mörka skuggan av kriget i Ukraina. I analysen summerar chefekonom Carl Eckerdal ett år som för den svenska livsmedelsindustrin präglats av coronapandemin och extrema kostnadsökningar. Allt pekar på att 2022 blir ännu mer utmanande och konsumenterna bör förbereda sig på betydligt högre matpriser.

Foto: Livsmedelsföretagen
Läs hela rapporten >
1x1 19675 2
1x1
FINANSIERING

Nytt finansiellt stöd till företag i VGR
Hur hållbart är ditt företag? VGR lanserar hållbarhetscheck om 150 000 kr.

Västra Götalandsregionen lanserar ett nytt stöd till befintliga företag, en hållbarhetscheck. Företag kan få upp till 150 000 kr i bidrag för att ta in en extern konsult för att genomföra en hållbar utvecklingsinsats.

Satsningen ska främja ett hållbart och konkurrenskraftigt näringsliv. De prioriterar ansökningar inom cirkulära affärsmodeller, elektrifiering och hållbara livsmedelsystem samt biobaserade material.
Läs mer >
1x1 19676 vaxa1
1x1
FINANSIERING

Nu finns Innovationscheckar för små- och medelstora bolag att söka
Innovationscheckar: 44 mkr för att stärka Sveriges innovations- och tillväxtbolag!

Driver du ett aktiebolag eller en ekonomisk förening och befinner dig i en innovationsfas? Då finns nu chansen att söka Innovationscheckar på upp till 100 000 kronor och infrastrukturcheckar på upp till 400 000 kronor. Checkarna har initierats av myndigheten Vinnova för att stärka små- och medelstora företags innovationsförmåga och konkurrenskraft.
Läs mer >
1x1 Foto: GroPro
1x1
NYHET

Fler köper mat på nätet – och trenden lär fortsätta
Onlineförsäljningen av mat har skjutit i höjden i spåren av pandemin. Nu handlar var femte vuxen svensk mat på nätet, visar en undersökning från retailtech-bolaget StrongPoint.
Läs mer >
1x1 19680 GU alger
1x1
FORSKNING

Restvatten från livsmedelsindustrin ger algodlingar en boost
Processvatten från livsmedelsindustrin fungerar utmärkt som gödning i landbaserade algodlingar. Algerna inte bara växer snabbare, deras proteininnehåll mångdubblas också.

Därmed kan processvatten gå från att vara en kostnad till att bli en resurs i livsmedelsindustrin.

Fotograf: Sophie Steinhagen

Lär mer >>
1x1 19681 Sk%c3%a4rmbild (84)
1x1
FORSKNING

Ny satsning på insjöfisk för svenska konsumenter
I februari meddelande den nationella centrumbildningen för sjömat, Blå mat att de ger medel till två satellitprojekt i sin första utlysning. Ett av dessa projekt har fokus på svensk sötvattensfisk, där RISE går in som akademisk partner och Guldhaven Pelagiska som medsökande.

Projektet har som mål att ta fram riktlinjer för framtida produkter baserade på insjöfisk för svenska konsumenter, där så mycket som möjligt av råvaran används.
Lär mer >>
1x1 19677 fallt 2021 webb
1x1
EVENT

Så utvecklar vi ett modernt innovationssystem för livsmedelskedjan - 5 april
Hur kan vi tillsammans bygga ett modernt innovationssystem som stöttar företagens tillväxt? Den 5 april bjuder Landsbygdsnätverket in till ett frukostwebbinarium där förslaget till innovationssystem för livsmedelskedjan presenteras.
Läs mer och anmäl dig här >>
1x1 19317 IHD Hero 2022 (3)
1x1
EVENT

Internationella Handelsdagen 4 maj
Dagen för dig som älskar internationella affärer. Du får en uppdatering kring de senaste handelstrenderna, handelspolitiken och de affärskritiska områden du behöver ha koll på för att nå framgångsrik internationell försäljning.

Läs mer >
Livsmedelsacceleratorn är en oberoende lots till externa kompetensbärare och finansieringsmöjligheter. Vi erbjuder kostnadsfri genomlysning av företagets behov och skapar nätverk och mötesplatser för den regionala livsmedelsbranschen. Läs mer om oss på www.livsmedelsacceleratorn.se.
2738 instagram circle 732 in