|
Livsmedelsacceleratorns värdföretag RISE erbjuder småföretag som arbetar med hållbarhet möjlighet att medverka i den kostnadsfria workshopen ”Hållbarhet för småföretag” den 16 december.
I workshopen arbetar företagen arbetar gemensamt med hållbarhetsfrågor under en heldag. Arbetet leds och stöttas av RISE experter inom hållbarhet och produktframtagning. Sista anmälan är den 10 december.
När: 16 december 9:30-16:00 Var: RISE, Argongatan 30, Mölndal Kursavgift: Ingen avgift Sista anmälningsdag: 10 december
|
|
|
|
RISE vill stötta livsmedelsföretag som vill lära sig mer om digitalisering och erbjuder därför en halvdags kostnadsfri workshop där flera olika typer av företag inom livsmedelssektorn möts för att diskutera utmaningar och möjligheter med digitalisering.
Experter från RISE leder workshopen som utgår ifrån Digitaliseringstrappan. En eller flera personer med praktiska erfarenheter kommer delge sina insikter ifrån området.
|
|
|
|
Kraftigt ökade kostnader för råvaror, drivmedel, elektricitet, transporter och förpackningsmaterial fortsätter tynga svenska livsmedelsproducenter skriver Livsmedelsföretagen i ett pressmeddelande.
Än så länge har prishöjningarna i butik varit måttliga, skriver Livsmedelsföretagen, men konsumenterna kan vänta sig högre priser på många sorters livsmedel senast i början av 2022.
|
|
|
|
Lidl Sverige har länge arbetat strategiskt med hållbarhet i alla delar av verksamheten och var bland annat den första dagligvarukedjan att klimatkompensera för alla sina utsläpp.
Nu lägger Lidl in en extra växel då hållbarhetsexperten Caroline Kjerstadius börjar som Lidl Sveriges hållbarhetschef vid årsskiftet. Caroline hoppas kunna styra Lidl Sverige mot en grönare tillväxt och visa omvärlden att hållbarhet och lönsamhet går hand i hand.
|
|
|
|
Går det att producera högkvalitativ mat till 10 miljarder människor på ett hållbart sätt?
Enligt Livsmedelsföretagen är det fullt möjligt om rätt förutsättningar ges.Därför lanserar de nu den globala kampanjen ”Eat a Swede” där forskaren och entreprenören Erik Karlsson försöker övertyga Alexander Skarsgård att donera celler för odling.
|
|
|
|
Högre medeltemperatur, ökad nederbörd eller torka, samt mildare vintrar kan göra att det blir mer bakterier, virus, parasiter och mögelgifter i mat och dricksvatten.
Det visar en ny rapport från Livsmedelsverket som också ger förslag på åtgärder för att möta de nya utmaningar som klimatförändringarna för med sig.
|
|
|
|
Den 1 november trädde lagen om otillbörliga handelsmetoder i livsmedelskedjan i kraft. Konkurrensverket är tillsynsmyndighet och står redo att svara på frågor och ta emot anmälningar.
Branschorganisationen Livsmedelsföretagen erbjuder sina medlemsföretag stöd och rådgivning om vad den nya lagen innebär för att få en mer rättvis, balanserad och konkurrenskraftig svensk livsmedelskedja.
|
|
|
|
Nu sjösätts Sveriges första gröna regnbågslax i butik och restaurang.
Istället för soja och vildfångad fisk har regnbågslaxen ätit ett svenskt cirkulärt foder av insekter som i sin tur ätit matsvinn. Projektet har resulterat i fyra ton färsk lax som säljs hos Hemköp och serveras på Urban Deli.
|
|
|
|
Andelen barn och unga i Sverige som lider av psykisk ohälsa har fördubblats sedan mitten av 80-talet. Att röra på sig och att äta bra är förutsättningar för en god fysisk och psykisk hälsa.
Kavli vill stödja En Frisk Generations arbete mot ojämlik hälsa genom att ge barnfamiljer möjlighet till en aktiv gemenskap. Målet är att öka den fysiska aktiviteten och bidra med kunskap om mat i en social gemenskap i närområdet
|
|
|
|
För femte året i rad delas ICAs Entreprenörspris ut till personer som genom sitt företagande gjort Sverige bättre.
Priset, två stipendier på 100 000 kronor vardera, delas ut i två kategorier – Årets lokala hjälte och Årets lokala hjälte junior, som genom sina insatser och sitt entreprenörskap gjort skillnad för sitt lokala samhälle.
|
|
|
|
|
|
|
Livsmedelsacceleratorn är en oberoende lots till externa kompetensbärare och finansieringsmöjligheter. Vi erbjuder kostnadsfri genomlysning av företagets behov och skapar nätverk och mötesplatser för den regionala livsmedelsbranschen. Läs mer om oss på www.livsmedelsacceleratorn.se. |
Livsmedelsacceleratorn drivs som ett oberoende värdskap av RISE med finansiering från EU, Tillväxtverket och Västra Götalandsregionen. |
|
|
|
|
|
|