Vi höjer tempot på tillväxten!
5564 la logo
Webbversion > | Hemsida >
17059 LIVA sommarbild
Hej!
Detta nyhetsbrev går till dig som är aktiv inom livsmedelsnäringen i Västra Götaland för att informera dig om vad som händer i branschen samt om vårt kostnadsfria utvecklingsstöd till små och medelstora livsmedelsföretag med aktiviteter som behovsanalys och rådgivning, seminarier, nätverk, lots till experter och finansieringsmöjligheter samt partnersökning.
LIVSMEDELSACCELERATORN
15776 LIVA Team BW ljus
Glad sommar önskar vi på Livsmedelsacceleratorn!
In i det sista inför vårt stundande sommaruppehåll arbetar vi på Livsmedelsacceleratorn för fullt med att stötta företag i sina olika frågeställningar.

Det har varit en minst sagt spännande vår för oss med både nya kollegor i teamet och flertalet nya företag som vi fått tillfälle att samarbeta med. Vi ser nu fram emot en härlig sommar och efterlängtad ledighet för att komma tillbaks med full kraft i augusti och då för stötta er vidare i era utmaningar.

Allt gott!

Hälsar Martin Hesselgren med team
Maila dina frågor till oss!
16315 hallbarhetsapp coop
Spännande och lärorikt om Hållbar Nutrition
Vi fick lyssna till flera intressanta presentationer på temat Hållbar Nutrition på Livsmedelsacceleratorns senaste seminarie den 9 juni. Nedan finner du en kort sammanfattning av det som sades. Vill du läsa mer finns våra noteringar från seminariet att ta del av på vår hemsida.

Stort tack till alla föreläsare och till alla åhörare som gjorde seminariet intressant och lärorikt! Till hösten kommer vi att fortsätta temat Hållbar Nutrition. Se mer längre ner i nyhetsbrevet!

6 saker att ta med från seminariet

  1. Trenden är fortfarande att fler vill äta vegetariskt, att äta mer av frukt och grönt är bra för både hälsa och miljö
  2. Ersätt det vita mjölet med fullkorn, välj gärna lokal/närproducerat bröd 
  3. Minska användning av socker och salt, vi äter för mycket av båda och det kan leda till ohälsa
  4. Minska konsumtion av rött kött och charkprodukter
  5. Ät mer sjömat så som fisk, skaldjur och alger
  6. Minska intag av alkohol, trenden bland unga är att de konsumerar mindre alkohol och att fler alkoholfria alternativ finns i butikshyllorna.
Vi vill passa på att rikta ett stort tack till alla medverkande och vi hoppas att ni vill lära er mer om Hållbar nutrition, vi planerar nämligen ytterligare för ett event på temat.

Läs mer på Livsmedelsacceleratorns hemsida >
17075 NUTRIE PG
Livsmedelsacceleratorn gör skillnad med erfarenhetsutbyten som lär och ger insikt
Västsvenska Nutrie som utvecklat en unik digital tjänst runt allergi, intolerans eller matpreferens startade i våras ett erfarenhetsutbyte med stöd från oss på Livsmedelsacceleratorn.

På vår hemsida berättar Poria Gholami, co-founder på Nutrie, om erfarenhetsutbytet och vad det har resulterat i så här långt samt delar Poria med sig av sina tips för ett lyckat erfarenhetsutbyte.
Läs mer på Livsmedelsacceleratorns hemsida >
16704 LIVA Webinar
EVENT HÖSTEN 2021
Livsmedelsacceleratorn är en regional satsning för små- och medelstora livsmedelsföretag i Västra Götaland. Vi följer noga utvecklingen gällande direktiv kring Coronaviruset Covid 19. Som en följd av det sker samtliga våra aktiviteter framöver digitalt- såväl möten som seminarier. Du kan fortfarande se fram emot samma matnyttiga innehåll och inspiration som du är van vid. Nedan listas kommande event.
17069 LIVA Protein Shutterstock2
Hållbar nutrition och olika proteinkällor
Vi på Livsmedelsacceleratorn fortsätter på inslagen linje, vi vill gärna bidra till att visa på möjligheter inför framtiden, samtidigt som vi måste förstå mer om de förändringar som pågår i branschen.
I årets tredje seminarium erbjuder ytterligare ett seminarium inom området Hållbar nutrition.


Denna gång kommer vi att belysa Hållbar nutrition och olika proteinkällor med syfte att bidra med kunskap och inspiration för att hitta nya affärsmöjligheter. Under seminariet kommer vi att belysa:
  • Köttkonsumtion - dess miljöpåverkan, konsekvenser och vilka val man kan göra
  • Sjömat - miljökonflikter och stora möjligheter
  • Klimatpåverkan av baljväxter - vad vet vi egentligen?
Vi kommer att komplettera med exempel från företag som har tagit sig an utmaningar inom området.

Datum för detta seminarium är ännu inte fastställt men vi återkommer med program och datum efter semestern. 
12693 newspapers 3488861 1920
OMVÄRLDSBEVAKNING
1x1 17071 LIVA Kladesholmen
1x1
Pressmeddelande: Grøntvedt förvärvar Klädesholmen Seafood
Klädesholmen Seafood har haft ett nära samarbete med den norska råvaruberedaren av sill, Grøntvedt, i mer än 30 år och nu går de samman.

Med förvärvet av Klädesholmen Seafood blir koncernen helintegrerad från hav till bord.
Läs mer här >
1x1 17058 LIVA kosttillskott
1x1
Ny livsmedelslagstiftning
Första april infördes en ny livsmedelslagstiftning som bland annat kommer göra det lättare att motverka livsmedelsfusk.

En nyhet är att myndigheterna som kontrollerar exempelvis kosttillskott får köpa dem utan att ge sig till känna som myndighet.

Läs mer här >
1x1 17070 LIVA Gr%c3%b6na n%c3%a4ringar
1x1
MPG 2021:
Management-program för de gröna näringarna 
Driver du företag i det gröna näringslivet eller står du i begrepp att ta över ett företag? Har du anställda eller en ambition att investera i och utveckla ditt företag? 

Då borde du ta en titt på Management-programmet för de gröna näringarna.
Läs mer här >
13914 Growth 640
FINANSIERING & STÖD
1x1 14745 LIVA Event
1x1
Vinnova:
20 miljoner i stöd för svensk förädling av växtbaserade råvaror
Vinnova vill främja samverkan för framtidens goda, hållbara och hälsosamma vardagsmat och satsar nu cirka 20 miljoner kronor i en satsning som ska leda utvecklingen framåt.

Anmälan är öppen redan nu och stänger den 7 september.
Läs mer här >
17060 LIVA Livsmedelsdagarna 2021 livsmedelifokus
MISSA INTE!

Livsmedelsdagarna 2021:
”Rebuild better – för en hållbar framtid”
Det är dags för Livsmedelsdagarna 2021 och den här gången satsar arrangörerna på att vi kan ses på plats i Tylösand den 20-22 oktober. 

Under två dagar kommer vi få ta del av seminarier och diskussioner kunskap om hur vi som är verksamma i branschen kan arbeta ännu tydligare mot en hållbar framtid.

När: 20-22 oktober
Var: Hotel Tylösand, Halmstad

Läs mer här >
Livsmedelsacceleratorn är en oberoende lots till externa kompetensbärare och finansieringsmöjligheter. Vi erbjuder kostnadsfri genomlysning av företagets behov och skapar nätverk och mötesplatser för den regionala livsmedelsbranschen. Läs mer om oss på www.livsmedelsacceleratorn.se.
Livsmedelsacceleratorn drivs som ett oberoende värdskap av RISE med finansiering från EU, Tillväxtverket och Västra Götalandsregionen.
2738 instagram circle 732 in
 
$$$open$$