Vi höjer tempot på tillväxten!
5564 la logo
Webbversion > | Hemsida >
12686 businessman 1492563 1920
Hej!
Detta nyhetsbrev går till dig som är aktiv inom livsmedelsnäringen i Västra Götaland för att informera dig om vad som händer i branschen samt om vårt kostnadsfria utvecklingsstöd till små och medelstora livsmedelsföretag med aktiviteter som behovsanalys och rådgivning, seminarier, nätverk, lots till experter och finansieringsmöjligheter samt partnersökning.
13924 key 951785
LIVSMEDELSACCELERATORN

Öka takten i dina utmaningar tillsammans med DigiLivs!
Kanske kan digitala verktyg underlätta för din verksamhet?
En viktig uppgift för Livsmedelsacceleratorns värdorganisation RISE är att stötta svenska företag i deras utveckling. I satsningen DigiLivs välkomnas företag i livsmedelsbranschen och med tanke på att digitalisering är en av de viktigaste frågorna för många småföretag vill vi passa på att tipsa om möjligheterna med DigiLivs.

Ett samarbete med DigiLivs kan börja i det lilla, och växa efter dina behov. Du utlovas konkreta dialoger utifrån dina behov. DigiLivs hjälper dig att ta tag i dina utmaningar i ett helhetsperspektiv. Det kan handla om att stärka kundrelationer, produktstrategier, produktion/värdeflöden, arbetsmiljö, och alltid med ett hållbarhetsfokus. Kanske är digitalisering en del av lösningen för att snabbare och bättre överbrygga utmaningar inför framtiden?

Kontakta gärna Sven Isaksson för en förutsättningslös dialog!
12690 camera 2583100 1920
EVENT VÅREN 2021
Livsmedelsacceleratorn är en regional satsning för små- och medelstora livsmedelsföretag i Västra Götaland. Vi följer noga utvecklingen gällande direktiv kring Coronaviruset Covid 19. Som en följd av det sker samtliga våra aktiviteter framöver digitalt- såväl möten som seminarier. Du kan fortfarande se fram emot samma matnyttiga innehåll och inspiration som du är van vid. Nedan listas kommande event.
13170 jewelry 3199762 1920
7 maj

Ett år med Covid-19 - Reflektioner & inspiration om hur små- och medelstora företag kan hitta nya affärsmöjligheter i pandemin
I årets första seminarie vill vi på Livsmedelsacceleratorn bjuda dig på kunskap och inspiration som kan leda dig till nya affärsmöjligheter i pandemins kölvatten.

Under seminariet kommer du få lyssna till spännande föreläsare som ger dig:
  • En bild av branschens utveckling under det senaste året och tankar om framtiden
  • Flera exempel på nya möjligheter till försäljningskanaler
  • En inblick i hur företag under det senaste året har gjort radikal omställning och har funnit nya marknader
Missa inte detta!

Datum: Fredag den 7 maj
Tid: Kl 9.00-11.00
Plats: Digitalt seminarium
Målgrupp: Seminariet riktar sig främst till små och medelstora livsmedelsföretag, men alla intresserade är välkomna att delta.
Kostnad: Kostnadsfritt. Anmälan krävs

Läs programmet och anmäl dig här >
13917 lidl
SAVE THE DATE: 9 juni

Hållbar nutrition - Reflektioner & inspiration om hur små- och medelstora företag kan hitta nya affärsmöjligheter
Maten vi äter har stor inverkan på både vår hälsa och miljö. Vi på Livsmedelsacceleratorn vill gärna bidra till att förmedla vad vi idag vet om nutrition och hälsa samt vad vi vet om olika livsmedels miljöpåverkan för att ge en mer heltäckande bild av hållbar livsmedelskonsumtion. Genom att bidra med kunskap vill vi stödja företag i omställningen mot mer hållbara matvanor. I årets andra seminarium vill vi bjuda dig på kunskap och inspiration för att hitta vägar för ditt företag. Under seminariet kommer du att få:
  • En bild av vad Hållbar Nutrition innebär och varför det är viktigt
  • Ta del av exempel på strategier för produktutveckling, hur man mäter och konkreta tips
  • Hur utvecklingen av konsumentbeteenden ser ut samt exempel från ett företag som har tagit steg i riktningen mot Hållbar Nutrition
Datum & Tid: Onsdagen den 9 juni, kl 9.00-10.30
Målgrupp: Seminariet riktar sig främst till små och medelstora livsmedelsföretag, men alla intresserade är välkomna att delta.
Plats: Digitalt seminarium via Zoom, länk skickas ut dagen före mötet
Kostnad: Kostnadsfritt. Anmälan krävs
Anmälan: Skickas med mail till dig inom kort!

12917 brainstorm 1076587 1920
FINANISERINGSMÖJLIGHETER & STÖD

Vinnova öppnar upp Innovativa Startups steg 1 hösten 2021
Är ni ett nystartat företag som vill bidra till hållbar tillväxt på en global marknad? Baseras din verksamhet på nyskapande produkter eller tjänster? Och har ditt företag en skalbar affärsmodell? 

I så fall kan Vinnovas erbjudande Innovativa Startups vara något för er.
Läs mer >
14745 LIVA Event
OMVÄRLDSBEVAKNING
1x1 13552 tomatoes 5325850 1920
1x1
Geografiska varumärken stärker utvecklingen av lokalt producerad mat
Allt fler konsumenter efterfrågar idag närproducerad mat visar Jordbruksverkets rapport Geografiska matvarumärken. 

Genom att förmedla budskap till konsumenten om ursprung och kvalitet finns stora möjligheter för lokala livsmedelsproducenter och producentföreningar att utvecklas.

I rapporten, som tagits fram av United Minds, på uppdrag av Jordbruksverket analyseras de svenska konsumenternas inställning till lokala matvarumärken och den tar även upp hur geografiska varumärken kan utvecklas i framtiden.
Läs mer >
16312 ikesqmohnznk0h5wpbce 1x1
1x1
Ökat förtroende för livsmedelsindustrin under pandemin
Sedan 2013 mäter bransch- och arbetsgivarorganisationen Livsmedelsföretagen regelbundet svenskarnas förtroende för livsmedelsindustrin och trenden pekar stadigt uppåt vid varje mätning.

I den senaste undersökningen som genomfördes i november 2020 uppnåddes den högsta siffran sedan mätningen påbörjades och hela 91 procent av de undersökta svarade att de har stort förtroende för industrin.
Läs mer >
1x1 16315 hallbarhetsapp coop
1x1
Coop är först ut att visa matens hållbarhetsavtryck via app
Från och med nu kan kunder som handlar hos Coop få information om en varas hållbarhetsavtryck när de scannar en varas streckkod med företagets app. 

Hållbarhetsdeklarationen utgår ifrån tio olika områden som rör klimat, miljö och samhälle. Ju lägre siffror i hållbarhetsdeklarationen ju lägre hållbarhetsavtryck bedöms varan ha.

Coops ambition är att hållbarhetsdeklarationen ska bidra till att hjälpa kunderna att äta mer hållbart men också att hållbarhetsdeklarationen ska ligga till grund för utvecklingen av Coops sortiment.
Läs mer >
16314 framtidsrapporten2021 ICA 1x1
1x1
ICA släpper Framtidsrapporten 2021 
Hur kan omställningen till ett hållbart matsystem snabbas på? 

Det är frågan som ställs i ICAs framtidsrapport ”Växa Tillsammans - konsumenten och den växtbaserade maten 2025”.  

Rapporten undersöker trender och drivkrafter kring framtidens mat och identifierar tre vägar framåt: möjligheten för små producenter att skala upp, lokala ekosystem och samverkan och öppen innovation.

På Livsmedelsacceleratorns hemsida kan du ladda ner rapporten om du är intresserad av att läsa mer.
Läs mer >
1x1 16316 minskasvinn
1x1
Martin & Servera lanserar ny digital plattform som ska rädda matvaror och halvera svinnet
Sedan tidigare kan Martin & Servera Restauranghandels kunder hjälpa till att rädda mat och minska svinnet genom att köpa från utförsäljningslistan i e-handeln.

Nu blir detta möjligt också för kunder inom stat, kommun och region samt privata kedjor skriver företaget i ett pressmeddelande.
Läs mer >
16311 RISE 7884 Innovationsledningskonferens maj 2021 NYNY5 1500px
MISSA INTE!

RISE och Vinnovas årliga konferens om innovationsledning för hållbar systemomställning
Den 26 maj arrangerar Vinnova och RISE den årliga nationella konferensen ”Innovationsledning för hållbar systemomställning”.

Konferensen riktar sig till dig som är verksam inom offentlig sektor, näringsliv och civilsamhälle som driver innovationsarbete eller är nyfiken på hur innovationsledning kan bidra till hållbar systemomställning. Konferensen är kostnadsfri och du hittar programmet och länk till anmälan nedan.

Datum: 26 maj, 2021
Tid: 13:00-17.00
Plats: Digitalt
Sista anmälningsdag: 24 maj, 2021
Pris: Konferensen är kostnadsfri

Läs mer om konferensen här >
Livsmedelsacceleratorn är en oberoende lots till externa kompetensbärare och finansieringsmöjligheter. Vi erbjuder kostnadsfri genomlysning av företagets behov och skapar nätverk och mötesplatser för den regionala livsmedelsbranschen. Läs mer om oss på www.livsmedelsacceleratorn.se.
Livsmedelsacceleratorn drivs som ett oberoende värdskap av RISE med finansiering från EU, Tillväxtverket och Västra Götalandsregionen.
2738 instagram circle 732 in
 
$$$open$$