Vi höjer tempot på tillväxten!
5564 la logo
Webbversion > | Hemsida >
14295 FreSed Matlust 7263 WEB
Hej!
Detta nyhetsbrev går till dig som är aktiv inom livsmedelsnäringen i Västra Götaland för att informera dig om vad som händer i branschen samt om vårt kostnadsfria utvecklingsstöd till små och medelstora livsmedelsföretag med aktiviteter som behovsanalys och rådgivning, seminarier, nätverk, lots till experter och finansieringsmöjligheter samt partnersökning.
15776 LIVA Team BW ljus
LIVSMEDELSACCELERATORN

Här är teamet som driver Livsmedelsacceleratorn 2021! 
Om du vill veta mer eller komma i kontakt med oss så är du välkommen att kika in på Livsmedelsacceleratorns hemsida. Där berättar vi mer om oss själva och där hittar du också våra kontaktuppgifter.

  • Martin Hesselgren, verksamhetsledare och företagsutvecklare 
  • Thomas Angervall, företagsutvecklare 
  • Matilda Persson, företagsutvecklare 
  • Petra Agnroth, kommunikatör
  • Peter Bökmark, företagsutvecklare och koordinator för event

Just nu filar vi på årets program inom följande områden: Hållbar produktion, Digitalisering, Hälsa och smak samt Hållbarhet och affärsmannaskap. Har du något du vill veta mer om eller dela med dig av inom dessa områden är du välkommen att kontakta Peter Bökmark som är koordinator för årets event.
Läs mer här >
1x1 15769 Mycorena
1x1
Mycorenas nya pilot- och testanläggning av mykoprotein är störst i Europa
Tidigare i år tillkännagav Mycorena i ett pressmeddelande att de startar upp en av Europas största pilot- och testanläggningar för att producera mykoprotein.

Grundaren och VD:n Ramkumar Nair berättade då att MIND (Mycorena Innovation and Development centre) byggdes för att skala upp produktionen för att kunna möta efterfrågan på det fermenterade mykoproteinet Promyc som används som ett alternativ till kött.

Livsmedelsacceleratorn har i olika omgångar stöttat Mycorenas tillväxtresa, bland annat i ansökningsarbete för Vinnovas Innovativa Startups med bra utfall. Vi önskar Mycorena stort lycka till med den nya anläggningen och vi följer med spänning Mycorenas fortsatta väg på tillväxtresan.

Bild på den nya anläggningen i Gammelstadens Fabriker i Göteborg, Mycorena.
Läs mer här >
15773 alice knap
1x1
1x1
HUJ i nytt samarbete med COOP
Samarbetet innebär att cirka 200 butiker i region Syd, region Väst samt Stockholm med kranskommuner har möjlighet att köpa in vegopålägg från HUJ vilket grundare och VD Alice Knap berättar i ett pressmeddelande. 

- Vi är väldigt glada att vi har fått till detta samarbete med COOP. Deras kunder är väldigt medvetna om såväl miljö som hälsa, och vi hoppas att de kommer uppskatta våra växtbaserade pålägg som produceras i vår egen påläggsfabrik mitt i Alingsås.
 
Det första pålägget lanserades på marknaden 2018 och trycket på bolaget att ta fram fler produkter ökade. I uppskalningsfasen tog företaget hjälp av Livsmedelsacceleratorn för att utvärdera en ny lösning som kunde möjliggöra längre hållbarhet på produkten. Vi kunde sätta dem i kontakt med rätt expertis och en lösning togs fram som uppfyllde företagets krav på en hållbar förpackning. Stort grattis till HUJ som nu tagit ännu ett steg på sin resa för att skapa morgondagens pålägg.
Läs mer här >
13918 exclamation point 761082 1920
FINANSIERINGSMÖJLIGHETER OCH STÖD
1x1 14284 multiply 4518405 1920
1x1
Vinnova: Innovativa Startups steg 2 - Våren 2021
Innovativa Startups steg 2 riktar sig till företag som har genomfört projekt inom Innovativa Startups steg 1.

Det krävs en egen finansiering om minst 10 procent av projektets stödberättigande kostnader. Vinnovas bidrag kan maximalt vara 900 000 kronor. Sista dag för att lämna ansökan är den 16 mars 2021, kl 14.00.

Läs mer här >
Livsmedelsacceleratorn är en oberoende lots till externa kompetensbärare och finansieringsmöjligheter. Vi erbjuder kostnadsfri genomlysning av företagets behov och skapar nätverk och mötesplatser för den regionala livsmedelsbranschen. Läs mer om oss på www.livsmedelsacceleratorn.se.
Livsmedelsacceleratorn drivs som ett oberoende värdskap av RISE med finansiering från EU, Tillväxtverket och Västra Götalandsregionen.
2738 instagram circle 732 in
 
$$$open$$