Vi höjer tempot på tillväxten!
5564 la logo
Webbversion > | Hemsida >
14532 147 Webb
INBJUDAN

Hur klimatsmarta är dina produkter och din verksamhet?
- Mat och klimat, klimatavtryck och information och spännande exempel från Gårdsfisk, Orkla Foods och Klimato
Den 19 november bjuder Livsmedelsacceleratorn in till ett digitalt seminarium där du får ta del av det viktigaste att veta när det gäller mat och klimat, men också hur mindre företag kan arbeta med klimatavtryck och klimatinformation för att förbättra och profilera sina produkter och sin verksamhet.

När: torsdag 19 november, kl 9:00-11:40
Hur: Digitalt seminarium via verktyget Zoom
Kostnad: Kostnadsfritt för SMF i Västra Götalandsregionen. Anmälan krävs
Anmälan stänger: tisdag 17 november

Under seminariet får ni ta del av matnyttig inspiration och fakta, bl a hur RISE Klimatdatabas för livsmedel kan användas för att arbeta med klimatavtryck för sammansatta produkter, recept och måltider. Ni får också ta del av hur ni kan arbeta med att mäta och följa upp verksamhetens hela klimatpåverkan. Enligt Parisavtalet har vi förbundit oss att hålla den globala uppvärmningen till väl under 2˚C samt att sträva efter att hålla uppvärmningen till max 1.5˚C. Men hur ska ett enskilt företag veta om de gör tillräckligt?

Ni kommer få lyssna till inspirerande exempel från Gårdsfisk, Orkla Foods och Klimato.
Gårdsfisk kommer att berätta om sitt klimatarbete och varför de har valt att ta fram klimatavtryck för sina fiskprodukter. Orkla Foods kommer att berätta om sitt klimatverktyg för att förbättra och kommunicera klimatprestanda för sina produkter. Vidare berättar start up-företaget Klimato om deras klimatverktyg för måltider som används av restaurang- och storköksverksamheter.

Seminariet kommer också ge möjlighet för frågor och diskussion.


VÄLKOMNA!
Frågor & Anmälan
Anmäl dig via knappen nedan.

Länken skickas ut en dag före seminariet startar.

Har du frågor är du välkommen att kontakta Thomas Angervall via e-post.

 
VÄLKOMNA!coronaviruset (covid-19)
Vi följer noggrant utvecklingen och gällande direktiv kring Coronaviruset och tar beslut kring event och seminarier efter hand. Vi reserverar oss därför för att detta seminarium kan komma att skjutas fram.
Länk till anmälan >
Livsmedelsacceleratorn är en oberoende lots till externa kompetensbärare och finansieringsmöjligheter. Vi erbjuder kostnadsfri genomlysning av företagets behov och skapar nätverk och mötesplatser för den regionala livsmedelsbranschen. Läs mer om oss på www.livsmedelsacceleratorn.se.
Livsmedelsacceleratorn drivs som ett oberoende värdskap av RISE med finansiering från EU, Tillväxtverket och Västra Götalandsregionen.
2738 instagram circle 732 in
 
$$$open$$