Vi höjer tempot på tillväxten!
5564 la logo
Webbversion > | Hemsida >
12849 CM HW00225 med foton
27 maj 9 -11:00 bjuder Livsmedelsacceleratorn in till digitalt seminarie om Hållbara livsmedelsförpackningar – Plast, återvinning, pant och lagstiftning
Hur ska man tänka kring livsmedelsförpackningar och vad är egentligen en hållbar förpackning? Är plast den stora boven och hur säkerställer man att förpackningen återvinns? Vilka särskilda regler gäller för livsmedelsförpackningar och hur kan man kommunicera kring förpackningar?

Konsumentens efterfrågan på hållbara förpackningar fortsätter att öka. Den 27 maj har ni möjlighet att lyssna på och ställa frågor till experter inom förpackningsområdet. Vi kommer ha experter och företag på plats kopplat till återvinning, pant och lagstiftning där information, erfarenheter och framtidsutsikter blandas.
Vi vill genomföra ett så levande och relevant seminarie som möjligt. Vi ber er därför inkomma med era frågeställningar kopplat till hållbara livsmedelsförpackningar och ovan områden. Skicka dina frågor till Livsmedelsacceleratorn@ri.se, så ser vi till att de diskuteras/besvaras under seminariet.

PROGRAM
  
9.00-9.10
Intro Livsmedelsacceleratorn
9.15-9.30
Ann Lorentzon: Hållbara förpackningar - om funktionskrav, återvinning och plast
9.35-9.50
Hans Steijer: Livsmedelssäkra förpackningar – om lagkrav för material i kontakt med livsmedel
9.55-10.10  
Cathrine Löfgren: Producentansvaret – Krav som gäller alla förpackningar,
vad händer nu?
10.15-10.30
Tatjana Karpenja: Inspirationsexempel på biobaserade och cirkulära förpackningar
10.35-11.50
Panel/frågor och företagscase
10.55-11.00
Avslutning Livsmedelsacceleratorn

Seminariet ges som ett digitalt seminarium. Du kommer att få en länk i god tid innan. Du har dessutom möjlighet att ställa frågor i en chatt eller vid frågestunden.

Har du frågor är du välkommen att kontakta Therese Arvidsjö på Livsmedelsacceleratorn via e-post: therese.arvidsjo@ri.se 
 
Välkomna!Vi reserverar oss för att programmet eventuellt kan komma att ändras.
Till anmälan >
Livsmedelsacceleratorn är en oberoende lots till externa kompetensbärare och finansieringsmöjligheter. Vi erbjuder kostnadsfri genomlysning av företagets behov och skapar nätverk och mötesplatser för den regionala livsmedelsbranschen. Läs mer om oss på www.livsmedelsacceleratorn.se.
Livsmedelsacceleratorn drivs som ett oberoende värdskap av RISE med finansiering från EU, Tillväxtverket och Västra Götalandsregionen.
2738 instagram circle 732 in
 
$$$open$$