SMTF tillsammans med Grant Thornton bjuder in till informationsmöte om
12803 smtf logo1 jpg

SMTF tillsammans med Grant Thornton bjuder in 
till webbinarium
  
"The  introduced Economic Employer concept in Sweden - what is the impact on your business?"

Måndag 8 februari kl 11:00-12:00


Införandet av ekonomiskt arbetsgivarbegrepp i Sverige

Frågan om vad den nya lagstiftningen från 1 januari 2021  "Införandet av ekonomiskt arbetsgivarbegrepp i Sverige", kommer innebära är en fråga  från ett medlemsföretag i SMTF.

Bakgrund:
23 juni 2020 lämnade regeringen en proposition om att införa ett ekonomiskt arbetsgivarbegrepp i svensk skattelagstiftning. De förändrade reglerna innebär att möjligheten att tillämpa den s.k. 183 dagars regeln i många fall kommer att försvinna och utomlands bosatta personer som tillfälligt arbetar i Sverige kommer bli skattskyldiga i helt annan utsträckning än tidigare. De nya reglerna kommer även påverka skyldigheten för deras utländska arbetsgivare. Den förändrade lagstiftningen beräknas träda i kraft 1 januari 2021.

Vi kommer att ha auktoriserade skattejuristerna Maria Malm och Christopher Falk från Grant Thornton att förklara vad detta innebär för arbetsgivare.

Möter kommer att hållas på engelska och är kostnadsfritt.

Ni anmäler er genom att klicka här


Har ni som SMTF medlem en fråga som ni tror berör fler medlemmar om regler och lagar eller dylikt, är ni alltid välkommen att kontakta oss via liselotte.melkersson@ri.se för en föreläsning på ämnet
11354 rise logo rgb neg
RISE RESEARCH INSTITUTES OF SWEDEN
The registration has been closed since 08/02/2021 11:00.