Välkommen till en kostnadsfri webinarie-serie där du får ta del av lärdomar och inspireras av fallstudier från forskningsprojektet RESPIRE. Målet är att du ska få ny kunskap om hur du kan ta kontroll över din organisations beredskap och säkra framtida konkurrenskraft.
Inom projektet RESPIRE har organisationer som befinner sig i, under och efter en kris studerats och analyserats för att försöka förstå varför vissa tenderar att klara sig bättre ur en kris än andra. Insikter har samlats in från både företag, militär, humanitära sektorn och civilsamhället. I denna serie av lunchwebinarie kommer forskare från projektet att dela med sig av sina slutsatser, samt ge en bild av den omvärld vi befinner oss i. Genom att överföra forskning till praktisk tillämpning vill vi stärka svenska företag och deras förmåga att klara av utmaningar och störningar i exempelvis leverantörskedjor, processer och efterfrågan.
I denna serie lunchseminarier kommer forskare från projektet att dela med sig av sina slutsatser, samt ge en bild av den omvärld vi befinner oss i.
Tillfälle 1, 18 september kl 12-13
Är ditt företag redo för det oväntade?Tillfälle 2, 7 oktober kl 12-13Så kan du jobba med livscykeltänk under pågående kris Tillfälle 3, 21 oktober 12-13Så kan utmaningar i leverantörskedjan vändas till en möjlighetTillfälle 4, 4 november kl 12-13Resiliens i organisationerTillfälle 5, 18 november, 12-13Resiliens i organisationer, fortsättningUr innehållet: - Omvärldsbevakning
- Introduktion till kontinuitetshantering
- Sårbarhetsanalys, exempel från företag i studien RESPIRE
- Hanteringar av störningar i leveranskedjan
- Resiliens i organisationer
- Livscykeltänk även vid kris
Varje tillfälle av slutas med en frågestund.
Presentatörer är bland andra:- Martin Kurdve, RISE
- Birgitta Raaholt, RISE
- Emanuel Bengtsson, RISE
- Ala Arvidsson, Chalmers
- Seyoum Eshete Birkie, KTH
- Jannicke Baalsrud Hauge, KTH
- Thomas Ekström, FHS
- Johan Tjernell, Eqpack
Moderatorer:- Emma Mattisson och Marian Mikheil, RISE