Webinarie: Koldioxidinfångning & klimatneutrala drivmedel
18766 RISE logo NEG


Webinarie: 
Koldioxidinfångning & klimatneutrala drivmedel
Välkommen till ett kunskapsbyggande och nätverkande webinarie den 7 maj arrangerat av Centrum för Industriell och Urban Symbios. Detta webinarie bjuder på nya insikter inom koldioxidinfångning och klimatneutrala drivmedel.
Infångning och lagring av koldioxid (CCS) för kraftiga utsläppsminskningar eller negativa utsläpp eller infångning och användning av koldioxid (CCU) för hållbara kolbaserade produkter till industri- och transportsektorn är områden som växt sig starkare under senare åren och utgör viktiga byggstenar i omställningen mot klimatneutrala samhällen. Lyssna till Karin Pettersson, forskare på RISE, som guidar oss mot en hållbar framtid med lösningar för generationer framåt.

Genom att omvandla förnybar el från exempelvis vindkraft och biogen koldioxid från skogen till det grönaste flytande bränslet på marknaden, erbjuder elektrobränsle sjöfartssektorn en möjlighet att påskynda omställningen till fossilfria drivmedel. Under dagens webinarie har vi med oss Åse Bye, affärsutvecklare från Liquid Wind, som projektutvecklar elektrobränsleanläggningar med syfte att minska samhällets beroende av fossila bränslen genom storskalig produktion av klimatneutrala drivmedel till svåromställda sektorer som global sjöfart.

Webinariets medverkande:
Marie Karlberg, projektledare för Centrum för Industriell & Urban Symbios, är moderator.
Karin Pettersson, forskare på RISE.
Åse Bye, affärsutvecklare på Liquid Wind.

Program den 7 maj:
8.30-8:40: Moderator Marie Karlberg hälsar alla välkomna och presenterar dagens program, samt skapar interaktion med deltagande publik.

8:45-9.05: Karin Pettersson, RISE, berättar om Kostnadseffektiv koldioxidinfångning.

9.05-9:15: Moderator Marie Karlberg öppnar upp för frågor.

9.15-9.35: Åse Bye, Liquid Wind, berättar om att omvandla förnybar el & klimatneutrala drivmedel.

9.35-9.45: Sammanfattning & avslutning.


bild
WEBBSIDA
Centrum för Industriell & Urban Symbios
Håll dig uppdaterad via vår webb.
Här publiceras aktuella symbioser som inspirerar, hänvisning till aktuella aktörer och nyheter inom symbios! 
Anmälan
Jag godkänner att mina personuppgifter sparas och används i enlighet med RISE behandling av personuppgifter vid marknadsföring och event.
18766 RISE logo NEG
RISE RESEARCH INSTITUTES OF SWEDEN
KONTAKT
FÖLJ OSS
bildbildbildbild
The registration has been closed since 07/05/2024 08:00.