Webinarie: Revolutionerande återanvändning av avloppsvatten för matproduktion
18766 RISE logo NEG


Webinarie:
Revolutionerande återanvändning 
av avloppsvatten för matproduktion
Välkommen till ett kunskapsbyggande och nätverkande webinarie arrangerat av Centrum för Industriell och Urban Symbios. Årets första webinarie för 2024 bjuder på revolutionerande återanvändning av avloppsvatten för matproduktion.
Tisdagen den 5 mars kl.8.30 bjuder vi in till Centrum för Industriell och Urban Symbios första webinarie för året. Vi fokuserar på forskningsprojektet Unity4Water som är ett initiativ mellan Mälardalens universitet (MDU), RISE och ett 30-tal samarbetspartners inom industri och livsmedelsproduktion. Projektet strävar efter att revolutionera återanvändning av avloppsvatten och processvatten för att använda det som en resurs inom matproduktion.

Vi bjuder in Monica Odlare, professor i miljöteknik vid Mälardalens universitet (MDU) samt projektledare för Unity4Water. I sällskap har hon Malin Rosqvist, programchef för det strategiska innovationsprogrammet Processindustriell IT & Automation (PiiA) som driver digitalisering i processindustrin och finansierar Unity4Water.

"Vatten ska aldrig ses som ett avfall. I stället behöver vi se på allt vatten; dricksvatten, avloppsvatten och processvatten, som en enda resurs och där denna resurs alltid värderas högt. Vi har inte längre råd att slösa på vårt vatten." /Monica Odlare.

Webinariets medverkande:
Marie Karlberg, projektledare för Centrum för Industriell & Urban Symbios, är moderator.
Monica Odlare, professor i miljöteknik vid Mälardalens universitet (MDU) samt projektkledare för Unity4Water.
Malin Rosqvist, programchef för det strategiska innovationsprogrammet Processindustriell IT & Automation (PiiA)Program den 5 mars:
8.30-8:45: Moderator Marie Karlberg hälsar alla välkomna och presenterar dagens program, samt skapar interaktion med deltagande publik.

8:45-9.35 Presentation av Unity4Water av Monica Odlare och Malin Rosqvist.

9.35-9:50: Moderator Marie Karlberg öppnar upp för frågor.

9.50-10.00: Sammanfattning & avslutning.


bild
WEBBSIDA
Centrum för Industriell & Urban Symbios
Håll dig uppdaterad via vår webb.
Här publiceras aktuella symbioser som inspirerar, hänvisning till aktuella aktörer och nyheter inom symbios! 
Anmälan
Jag godkänner att mina personuppgifter sparas och används i enlighet med RISE behandling av personuppgifter vid marknadsföring och event.
18766 RISE logo NEG
RISE RESEARCH INSTITUTES OF SWEDEN
KONTAKT
FÖLJ OSS
bildbildbildbild
The registration has been closed since 05/03/2024 08:00.