RISE Hållbarhetsseminarium: Så kan digitalisering ge mer cirkulära affärer
11352 rise logo rgb pos
RISE Hållbarhetsseminarium: Så kan digitalisering ge mer cirkulära affärer

21/11/2023 08:15 - 09:00
Välkommen till RISE frukostseminarium om hur digitalisering kan ge mer cirkulära affärer. Adam Edström på RISE delar med sig av insikter från industrin och visar hur företag använder digitalisering för att främja hållbar omställning.

Ökad livslängd, ökad produktanvändning, minskad åtgång av förbrukningsvaror och återvinning på högre nivåer är nödvändigt för att hushålla med jordens resurser. Men transformationen från linjär till cirkulär ekonomi är långt ifrån självklar.

Med ökad digitalisering, ofta med AI, och mer tjänstebaserade affärsmodeller kan målen nås lättare. Hållbarhet driver sålunda digitalisering - men i praktiken visar det sig att digitalisering även driver hållbarhet.
  • Iakttagelser från industrin
  • Exempel på industriföretag som gått igenom transformationen
  • Exempel på IT-företag som driver på transformationen
  • Rekommendationer
  • Frågestund
Presentatör: Adam Edström, senior projektledare och fokusområdesledare RISE i det digitala Europa.

Webbinarieserien är en del av RISE nya satsning Hållbar samhällsomställning. Syftet med projektet är att öka organisationers förmåga att dra nytta av kraften och möjligheterna med digitalisering i sitt hållbarhetsarbete. Läs mer om RISE program och workshoppar för företag som vill starta sitt hållbara och digitala arbete.
bild
Presentatör: Adam Edström, RISE.
FÖRRUBRIK LOREM
Lorem ipsum dolor
Lägg till i kalender

 21/11/2023 08:15 - 09:00

1442 add to calendar neg
Anmälan
Jag godkänner att mina personuppgifter sparas och används i enlighet med RISE behandling av personuppgifter vid marknadsföring och event.
11354 rise logo rgb neg
RISE RESEARCH INSTITUTES OF SWEDEN
The registration has been closed since 21/11/2023 07:55.