För andra året i rad på Livsmedelsdagarna fick RISE möjlighet att ställa den viktiga frågan till livsmedelsbranschen i workshopen Food for Thought – Hur går vi från forskning till impact?
RISE kunniga experter och forskare lyfte livsmedelsproduktion utifrån sex väl utvalda områden kopplat till framtidens matproduktion. I varsin kort presentation lyfte de olika aspekter av områden som vi behöver ha med oss med för att kunna ha en hälsosam och hållbar livsmedelsproduktion i framtiden: Tekniken, Vattnet, Säkerheten, Texturen, Nutritionen och Perceptionen.
Det surrade ordentligt bland deltagarna i lokalen när det var dags att reflektera över hur vi tar forskningen vidare till praktiska lösningar. Efter workshopen samlades alla inspel in och tillbaka på kontoret ett par av inspelen var så intressanta att vi kommer diskutera dem vidare med branschen under hösten!
Petra Forsblad, kommunikatör inom Framtidens mat på RISE
På bilden ovan: Lars Hamberg (Vattnet), Susanne Bryngelsson (Nutritionen), Astrid Ahlinder (Tekniken), Anna-Karin Karlsson (moderator), Markus Klasson (Perceptionen), Charlotta Löfström (Säkerheten) och Mats Stading (Texturen).