Nyhetsbrev Framtidens samhällsbyggnad #6 Visa i webbläsare  /  Vidarebefordra
11354 rise logo rgb neg
Nyhetsbrev från RISE Research Institutes of Sweden
6525 1x1
bild
6525 1x1
RISE i Silicon Valley – Vad kan Sverige bidra med?
Carina Carlman arbetar som Forsknings- och Affärsutvecklingschef på RISE där hon också ingår i ledningsgruppen. Med intresse för såväl människor, samhällsbyggande och innovationer drivs Carina Carlman av att bryta ny mark för att på ett klimat- och miljöeffektivt sätt skapa långsiktigt värde både i leverans och för verksamheter.

- Under hösten besökte vi Silicon Valley bland annat Nordic Innovation House som är en innovationsplattform där flera svenska aktörer finns på plats och ges tillfälle att nätverka och hitta nya samarbetspartners i en dynamisk kontext, säger hon. Här finns stora möjligheter för Sverige där RISE har en viktig roll som brygga och kunskapspart.
Läs hela artikeln med Carina Carlman
bild
WEBBINARIUM
EU:s nya dricksvattendirektiv
2020 tog EU:s ministerråd beslut om ett nytt dricksvattendirektiv som implementeras i Sverige under våren 2023. RISE genomför nu en serie webbinarium kring Dricksvattendirektivet och vad de privata och offentliga aktörerna behöver säkerställa inför att de nya kraven träder i kraft. 
bild
DRICKSVATTENDIREKTIVET - BLOGGINLÄGG
Säkrare dricksvatten genom tuffare krav?
Vi är många som blir påverkade av det nya dricksvattendirektivet när den nya tilltänkta certifieringsordningen för produkter i kontakt med dricksvatten är klar. Det skriver Marcus Gjertz, projektledare på RISE i ett blogginlägg.
bild
FORSKARSKOLAN ASSURE
Ombyggt istället för nybyggt gör framtidens städer mer hållbara
Framtidens städer är redan byggda – med de behöver bli mer klimatsmarta och socialt hållbara. Forskarskolan ASSURE tar fasta på hur vi kan omvandla våra befintliga städer till något mer hållbart. 
bild
IMPACT INNOVATION
RISE driver tre förberedelseprojekt i Sveriges stora innovationsatsning 
Impact Innovation är Sveriges stora innovationssatsning för 2030-talet. RISE har fått klartecken för tre förberedelseprojekt som ska leda till nya aktörsdrivna och långsiktiga innovationsprogram för systemomställning.
bild
CERTIFIERING 
Certifiering av lokaler med hållbar interiör
I pilotprojekt tas nu kriterier fram för att kunna certifiera lokaler med hållbar interiör. Hösten 2024 utvärderas piloterna och de kriterier som ska ligga till grund för en möjlig certifiering.
bild
ENERGIGEMENSKAPER
Stort intresse för att dela energi mellan bostadshus 
Energigemenskaper intresserar allt fler och är en smart metod för att kunna producera, återvinna och dela energi mellan bostäder, industrier och andra typer av lokaler.
bild
FASTIGHETSAUTOMATION
Att mäta är att veta!
Anton Zita är innovationsledare på konsultbolaget Bengt Dahlgren – en projektpartner till "Öppna plattformar för fastighetsautomation" hos RISE. Han berättar om branschens behov, fastighetsautomation och digitalisering och om varför det är viktigt att vara delaktig i innovationsprojekt.
bild
RAPPORT - Västlänken station Haga i Göteborg
Hitta konstruktiva sätt att lösa konflikter och utmaningar.
Läs rapporten här
 
22600 brick schema play
WEBBINARIUM
Brick Schema
Tidigare i år höll projektet Öppna plattformar för fastighetsautomation en digital workshop om Brick Schema, en datamodell med öppen källkod som definierar en standardrepresentation för smart byggnadsdata.
22604 f%c3%a4rdplanen play
WEBBINARIUM
Klimatkartläggning i takt med färdplanen
Omställningslyftet & Göteborgs plattform för klimatneutralt byggande bjöd tidigare i år in till föreläsning och workshop om: Klimatkartläggning i takt med färdplanen. Se delar av webbinariet vi länk nedan. 
Intressanta berättelser/nyheter/event
bild
TIPS!
Följ framtidens samhällsbyggnad på LinkedIn
Klicka här
 
11354 rise logo rgb neg
RISE RESEARCH INSTITUTES OF SWEDEN
ADRESS
KONTAKT
Följ oss
bild bild bild bild
$$$open$$