Smart underhåll av infrastruktur
5747 Logo Mistra InfraMaint
 
Visa webbversion > | Gå till vår hemsida >
1x1 20704 samverkan bild
1x1
Nytt samverkansprojekt för dig inom VA – missa inte digitala infoträffen
Mistra InfraMaints samverkansprojekt ”Planering av underhåll inom VA” är en unik möjlighet till kompetensbyggande för dig som jobbar inom VA.

Glöm inte att anmäla dig och din organisations intresse för att delta. Läs mer och anmäl dig senast 2 septembervår hemsida

För dig som vill veta mer finns det möjlighet att lyssna till ett info-webinarie torsdagen 18 augusti kl 10 – 10.30. Då får du veta mer om upplägg, innehåll och förväntan på deltagare. Du har även chansen att ställa frågor. Boka in denna halvtimme i kalendern och anslut via denna länk, eller kontakta david.r.lindblom@ri.se för att få en kalenderinbjudan till din mail. Du kan även lägga till inbjudan i din kalender direkt.
Läs mer >
1x1 20705 city 1874154
1x1
Glöm inte att anmäla er till årsmötet
19-20 oktober är det dags för årsträff i Mistra InfraMaint. Här kommer vi att presentera spännande resultat från programmets fas 1, samt diskutera hur resultaten bäst kommer samhället till del. Samtidigt kommer vi prata om hur vi kan jobba tillsammans i fortsättningen av programmet i fas 2.

Vi ser mycket fram emot att återigen kunna träffas fysiskt, och hoppas att många har möjlighet att närvara. Det är både roligt och viktigt att så många som möjligt av våra projektpartners finns representerade när vi möts för att blicka både bakåt och mot framtiden.

Vi möts på Quality Hotel The Box i Linköping och antalet platser är begränsat. Ni som är associerade till programmet har förtur. Anmäl er innan 31 augusti för att säkra er plats.
Läs mer och anmäl dig här>
1x1 20706 Sk%c3%a4rmavbild 2022 08 11 kl. 08.47.08
1x1
Nytt mikrolärande – så jobbar VA Syd med digitalisering
Under hösten kommer flera spännande mikroläranden att presenteras.

Innan sommaren berättade Simon Granath, utvecklingsingenjör VA Syd, om hur VA Syd skapar organisatoriska förutsättningar för ökad digitalisering. Missa inte att ta del av det!
 
Se mikrolärandet här >
1x1 20707 thumbnail image003
1x1
Ta del av Almedalsseminariet i efterhand
Tidigare i somras deltog biträdande programchef Magnus Arnell i Mistras seminarie i Almedalen, I tider av kris – hur håller vi kursen mot hållbar mat, vatten och skog?

I seminariet lyftes en rad viktiga frågor kopplade till tillgången på råvaror, inte minst rent vatten. Vi passade på att lyfta vikten av infrastrukturomsorg för att upprätthålla alla de funktioner i samhället vi är vana vid, och poängterade hur kommunala organisationer måste bygga upp sin förmåga och kapacitet för att kunna ta sig an underhållsbehovet för infrastruktur.
– För att klara omställningen till bland annat ett förändrat klimat, behöver vi arbeta smartare och se synergier och beroenden mellan olika system i samhället, säger biträdande programchef Magnus Arnell.

Se seminariet här >
1x1 7287 Logo Mistra InfraMaint
1x1
Lunchuppdateringar: Vad händer i Mistra InfraMaint?
Uppdatera dig om vad som händer i programmet genom att vara med på våra lunchuppdateringar. 
Till hösten planerar via att ha uppdateringar den 20/9 och 15/11.

Vill du få direktinbjudan till lunchuppdateringarna, hör av dig till david.r.lindblom@ri.se.
730 youtube 731 twitter 732 in