Vi höjer tempot på tillväxten!
5564 la logo
Webbversion > | Hemsida >
13900 market 3860952 1920
Hållbar Nutrition – Vad innebär det, möjligheter och inspiration
Vi på Livsmedelsacceleratorn vill gärna bidra till att visa på möjligheter inför framtiden, samtidigt som vi måste förstå mer om de förändringar som pågår i branschen. I årets andra seminarium vill vi bjuda dig på kunskap och inspiration för att hitta nya affärsmöjligheter inom det aktuella området Hållbar Nutrition. Under seminariet kommer du att få:
  • En bild av vad Hållbar Nutrition innebär och varför det är viktigt
  • Ta del av exempel på strategier för produktutveckling, hur man mäter och konkreta tips
  • Hur utvecklingen av konsumentbeteenden ser ut samt exempel från ett företag som har tagit steg i riktningen mot Hållbar Nutrition

Program Onsdagen den 9 juni

Mötet är digitalt. Den zoom-länk som du kommer att få dagen före seminariet är öppen från kl 8.45. Koppla gärna upp dig i god tid.

9.00 Välkommen och introduktion om programmet
  • Detta är Livsmedelsacceleratorn – Peter Bökmark, RISE
  • Vi minglar och nätverkar
9.20 Hållbar nutrition
  • Vad innebär Hållbar Nutrition och varför är det viktigt? Susanne Bryngelsson, RISE
  • Exempel på strategier för produktutveckling, hur man mäter Hållbar Nutrition och konkreta tips, Marta Angela Bianchi, RISE
  • Konsumentbeteenden, vad kan man se om Hållbar nutrition, Anneli Bylund, Coop
10.10 Paus

10.20 Exempel från företag
  • Framtida produkter med växtbaserad råvara från havet, Simon Johansson, Nordic Seafarm
  • Den hälsosamma pizzan från For Real Foods, Daniel Nowak.
10.45 Vilket är ditt nästa steg – diskussion i grupper

11.05 Summering/Utvärdering

11.15 Avslut

Varmt välkommen!

Datum: Onsdagen den 9 juni
Tid: Kl 9.00-11.15 (vi vill gärna att du testar din zoom-länk från kl 8.45)
Plats: Digitalt seminarium via Zoom, länk skickas ut dagen före mötet
Målgrupp: Seminariet riktar sig främst till små och medelstora livsmedelsföretag, men alla intresserade är välkomna att delta.
Kostnad: Kostnadsfritt. Anmälan krävs
Anmälan stänger: Måndagen den 7 juni 2021

16606 LIVA Forelasare 9 juni 2021 final
Frågor & Anmälan
Anmäl dig via knappen nedan. Länken skickas ut en dag före seminariet startar. Har du frågor är du välkommen att kontakta Peter Bökmark via e-post.

 VÄLKOMNA!

Ps. Lägg gärna till seminariet i din kalender så att du inte missar det!



coronaviruset (covid-19)
Vi följer noggrant utvecklingen och gällande direktiv kring Coronaviruset och tar beslut kring event och seminarier efter hand. Vi reserverar oss därför för att detta seminarium kan komma att skjutas fram.




Länk till anmälan >
14287 food 2803655 1920
Detta är Hållbar Nutrition
Maten vi äter har stor inverkan på både vår hälsa och miljö. Forskningen inom hållbar nutrition har som målsättning att koppla samman vad vi idag vet om nutrition och hälsa med vad vi vet om olika livsmedels miljöpåverkan, för att ge en mer heltäckande bild av hållbar livsmedelskonsumtion.

Det handlar bland annat om att identifiera och utveckla metoder och verktyg som stödjer företag, myndigheter och konsumenter i omställningen mot mer hållbara matvanor. Det kan också handla om att ge vägledning kring val av ingredienser och processer, för att optimera såväl näringskvalitet/hälsoeffekt som miljömässig påverkan av livsmedel.
Läs mer om Hållbar Nutrition på RISE hemsida >
Livsmedelsacceleratorn är en oberoende lots till externa kompetensbärare och finansieringsmöjligheter. Vi erbjuder kostnadsfri genomlysning av företagets behov och skapar nätverk och mötesplatser för den regionala livsmedelsbranschen. Läs mer om oss på www.livsmedelsacceleratorn.se.
Livsmedelsacceleratorn drivs som ett oberoende värdskap av RISE med finansiering från EU, Tillväxtverket och Västra Götalandsregionen.
2738 instagram circle 732 in
 
$$$open$$