RISE Research Institutes of Sweden
Visa i webbläsare  /  Vidarebefordra
11352 rise logo rgb pos
1x1 13903 klusterloga
1x1
Nyhetsbrev November 2020
Produktionskluster

14891 laptop 2452814 340

Ljus i mörkret!

Alla goda ting är tre, men denna november får vi allt spana extra noga efter ljusglimtar. När jag försöker hittar jag dessa:  
Digitala möten gör oss mer globala i år, Klusterkonferensen och Produktion2030s starka laguppställning på resultatkonferensen är två exempel. Och passa på - den 26 november kommer världsexperter inom flexibel produktion att besöka Olofström via den digitala Techtank-konferensen.  
Vi är vänligare än någonsin emot varandra. Alla vet hur krångligt det är att hantera nya restriktioner och sammanhang, och hjälpsamheten är stor i de organisationer jag stöter på.
Produktionsteknik efterfrågas. De nya aktörerna som gör ’flygande bilar’ och gigantiska pressgjutgods har ökat intresset för produktions- och materialutveckling. Våra samverkansprojekt behövs mer än någonsin!
 
Boel Wadman, övergripande koordinator av klustren.
14886 gears 1236578 1920
Idéworkshops
– Identifierar behov och möjliggör samarbete
I oktober arrangerade klustret komponenttillverkning en idéworkshop med målet att hitta möjligheter för att söka externt finansierade projekt. Klusterkoordinator Eva Troell menar att workshops är ett bra arbetssätt eftersom det involverar fler parter i idégenerering och behovsidentifiering och möjliggör samarbete, både för företag och FoU-utförare.

Läs mer
14898 test web
Flexibel produktion med fokus på formning och pressning -
Högaktuellt tema på årets Techtank Conference
I veckan är det dags för den årliga upplagan av Techtank Conference. En konferens som har kopplingar till klustret för formning och fogning och årets tema är högaktuellt för flera av klustrets medlemmar.

Läs hela artikeln
Läs mer om vad som är aktuellt inom klustret för formning och fogning

Mer information och anmälan senast 24/11 till konferensen

Bildtext: Under konferensen kommer det att utföras ett test: ”Hot forming of AM-processed lightweight Components”
14889 ULRIKA
Inbjudan:
SCENARIObaserad planering – Inspiration från Scania
Den 16 december anordnar klustret för Production Management, tillsammans med Scania ett öppet engelskspråkigt seminarium om så kallad "scenariobaserad planering". Seminariet är ett utmärkt tillfälle att utifrån ett praktiskt exempel få mer kunskap om vad scenariobaserad planering är. Seminariet erbjuder även ett tillfälle att dela erfarenheter och diskutera med varandra.
 
Scania använder sig idag av ett scenariobaserat tillvägagångssätt i både produktutveckling, produktionsteknik och kompetensutveckling. Under ca två timmar kommer Patrik Kempe och Mikael Bolte att visa hur ett scenariobaserat tillvägagångssätt praktiskt tillämpas inom Scania Production and Logistics.

Tid: 16 december kl 09.00– 11.30
Plats: Zoom (länk skickas till alla som anmäler sig, begränsat antal platser)
Anmälan: ulrika.harlin@ri.se

Välkommen!
Anders Johansson, Scania, chair
Ulrika Harlin, RISE, koordinator Kluster Production Management

14448 Sk%c3%a4rmklipp2
Ny websida!
Numera hittar ni oss på kunskapsförmedlingens websida där vi finns under "om oss" och "satsningar". Här har även varje kluster en egen sida med bland annat kontaktuppgifter. Vi publicerar även nyhetsbreven och andra nyheter på sidan.

Till websidan
KALENDARIUM
25 november Öppet seminarium: 13:00 - 14:45 AFoU-nätverksmöte
Inspirations- och mötesplats för utveckling av framtidens arbeten och arbetsplatser. För mer information och anmälan kontakta: Ulrika Harlin RISE, 070-780 6054, ulrika.harlin@ri.se

Läs mer om AFoU här

26 november Techtank Digital Conference

16 December Öppet seminarium: SCENARIObaserad planering – Inspiration från Scania. För mer info och anmälan se nyhet ovan.
KONTAKT
Är du intresserad av att delta i Produktionsklustrens verksamhet?
Arbetet bedrivs som nätverk med idéworkshops och tematiska möten, och alla företag med svenskbaserad tillverkning är välkomna att delta.
Kontakta Boel Wadman 070-780 61 80  /  Boel.wadman@ri.se

Vill du prenumerera på nyhetsbrevet, anmäl dig här
För att avanmäla dig från nyhetsbrevet: klicka på "Avprenumerera" längst ner i nyhetsbrevet.

bild bild bild bild
11354 rise logo rgb neg
RISE RESEARCH INSTITUTES OF SWEDEN