RISE Research Institutes of Sweden
Visa i webbläsare  /  Vidarebefordra
11352 rise logo rgb pos
1x1 13903 klusterloga
1x1
Nyhetsbrev Oktober 2020
Produktionskluster

14488 red maple leaf 507545 1280
Tid för nytänk och nystart!

Vi har just genomfört årets höjdpunkt – Klusterkonferensen, som förstås behövde utformas på ett nytt sätt. Vi provade hybridvarianten med direktsändning via Teams, och har lärt oss mycket på vägen. Innehållet var mycket uppskattat, och konferensen hade en rekordstor uppslutning med övervikt på industrideltagare. I nyhetsbrevet hittar ni mer från konferensen och en intervju med Mariam Nafisi, från Scania CV AB, som sitter med i Produktionsklustrens ledningsgrupp och var ansvarig för dag två.
Nu hoppas vi att det går att genomföra en konferens där vi kan träffas redan 5-6 maj 2021. Det är idag osäkert, men vi uppdaterar kontinuerligt via Nyhetsbreven och hemsidan, som nu börjar möbleras, se nyhet nedan.
 
Boel Wadman, övergripande koordinator av klustren.

14485 konferensen
Klusterkonferensen 2020 - 
Välbesökt i nytt utförande
Med drygt 400 deltagare blev årets digitala upplaga av klusterkonferensen en välbesökt tillställning. Temat för året var sustainability och under de två konferensdagarna deltog totalt 98 talare.

Bildtext: Stefan Janols, Johan Svenningstorp, Boel Wadman, Mariam Nafisi och Peter Bryntesson pratar om det industriella mervärdet med Produktionsklustren.


Läs om vad Mariam Nafisi, Scania CV AB, tyckte om årets konferens

bild
Produktionsklustren – nu en del av Produktion2030s produktionsråd
Tillsammans med representanter från industrin, akademin, institut och bland annat fackförbund och arbetsgivarorganisationer är nu även Produktionsklustren en del av Produktion2030s produktionsråd.
– Produktionsklustren omfattar det mesta inom industriell produktion och utveckling så jag tycker att det känns helt rätt att vi är med i det här sammanhanget, berättar Jan Skogsmo, forskare vid RISE och koordinator för klustret ytbehandling och målning.

Bildtext: Jan Skogsmo med lättviktsbalk i Hybrix™ fogad med PER-PlugElement Riveting.

SPS 2020 i digital och slimmad version - 
Bestpaper till projekt med klusterkoppling
Under SPS 2020, Swedish Production Symposium, tilldelades best paper för högsta industriell relevans till Malin Löfving med kollegor i Produktion2030-projektet LoHi Low volume, high flexibility. Projektet kopplar till flera kluster: Digital Produktion och Formning och Fogning via medförfattarna, samt även Montering för områdets inriktning på automation och ergonomi.
14487 helena
Produktionskluster Geometri och kvalitet – 
Nystart för kluster i år!
Under 2021 har ett av produktionsklustren slagits ihop med ett nätverk inom Geometrimätning och ett intressant arbetssätt har inletts i och med denna nystart.


Läs mer om klustret Geometri och kvalitet

14448 Sk%c3%a4rmklipp2
Ny websida!
Numera hittar ni oss på kunskapsförmedlingens websida där vi finns under "om oss" och "satsningar". Här har även varje kluster en egen sida med bland annat kontaktuppgifter. Vi publicerar även nyhetsbreven och andra nyheter på sidan.

Till websidan
KALENDARIUM
15 oktober Workshop för generering av komponenttillverkningsprojekt, för mer info och anmälan kontakta eva.troell@ri.se

21 oktober HELIX-dagen 

26 - 30 oktober IDDRG International Deep Drawing Research Group Virtual Conference 

10 - 11 november Produktion 2030s Konferens

11 november 
Workshop: Synchrotrons and research
 
26 november Techtank Digital Conference
KONTAKT
Är du intresserad av att delta i Produktionsklustrens verksamhet?
Arbetet bedrivs som nätverk med idéworkshops och tematiska möten, och alla företag med svenskbaserad tillverkning är välkomna att delta.
Kontakta Boel Wadman 070-780 61 80  /  Boel.wadman@ri.se

Vill du prenumerera på nyhetsbrevet, anmäl dig här
För att avanmäla dig från nyhetsbrevet: klicka på "Avprenumerera" längst ner i nyhetsbrevet.

bild bild bild bild
11354 rise logo rgb neg
RISE RESEARCH INSTITUTES OF SWEDEN