RISE Research Institutes of Sweden Visa i webbläsare  /  Vidarebefordra
11354 rise logo rgb neg
Nyhetsbrev från RISE Research Institutes of Sweden
6525 1x1
bild
6525 1x1
"Vi finns här för dig"
Precis som alla andra företag så påverkas RISE av coronakrisen. Men vår verksamhet är igång, om än anpassad efter myndigheternas riktlinjer. Vi finns för näringsliv och samhälle, och vårt uppdrag är att stärka konkurrenskraften för Sverige. Och det är viktigare nu än någonsin.

I Sveriges kamp mot coronapandemin gör vi just nu särskilda insatser mot vården och stödjer små och medelstora företag. Om du är kund eller vill samarbeta med oss, så tveka inte att höra av dig. Vi finns här för dig.
13017 Ingrid Bergqvist 640x400
Omställning för stärkt konkurrens­kraft
”Ta tillfället i akt och ställ om till en mer hållbar produktion, och stå starkare och mer konkurrenskraftiga när krisen väl är över”. Det är rådet till företag inom plast- och kompositindustrin från Ingrid Bergqvist, avdelningschef inom polymera material och kompositer på RISE.
Läs mer om hur företag kan stå starkare efter krisen
In english: Transition to improve competitiveness
13403 Ha%cc%8allbar produktion
Från hållbar produkt till hållbar produktion
Vår resursanvändning ökar varje år. I Sverige lever vi som att vi hade fyra jordklot. En hållbar produktion innebär att man konstruerar produkter för att vara resurseffektiva i alla faser. Det vill säga hållbarhet från råvara till råvara igen.
– Vi behöver se en markant förbättring, säger Anders Gotte på RISE.
Läs mer om hållbar produktion
In english: From sustainable product to sustainable production
13020 iStock 834560220 duton
Så börjar du arbetet med att fasa ut farliga kemikalier
En förutsättning för återcirkulering av material är att de är fria från skadliga kemikalier. RISE är värd för Substitutionscentrum som vägleder företag och offentlig sektor i arbetet med att fasa ut farliga kemiska ämnen. Substitutionscentrum erbjuder kostnadsfri rådgivning och utbildning samt hjälp till självhjälp i form av guider och verktyg på webben.
Läs mer om hur Substitutionscentrum kan hjälpa ditt företag
In english: How hazardous chemicals will be phased out
12938 Virtuell provning Olofstro%cc%88m 02
Uppkopplad testbädd – avgörande i coronatider
Tack vare RISE nya uppkopplade testbädd för avancerade material kan viktiga projekt för framtidens produktion av lättare produkter fortskrida trots restriktioner för resor och möten.
– Vi ser en stor kvalitetsförbättring och en ökad innovationshöjd i och med att våra kunder kan fortsätta att vara med, online, vid våra tester och provningar, säger Boel Wadman på RISE.
Läs mer om uppkopplade provningar
In english: Connected test bed – crucial in the coronavirus pandemic
12927 Infografik RISE skyddsutrustning v1.2
Snabbspår för godkännande av personlig skyddsutrustning
För att omsorg, sjukvård och polis snabbare ska få tillgång till personlig skyddsutrustning under covid-19-pandemin har ett så kallat snabbspår upprättats av Arbetsmiljöverket på uppdrag av Regeringen. Snabbspåret innebär en snabbare bedömningsprocess där tillverkaren eller importören får ut sina godkända produkter till vården på kortare tid utan att tumma på säkerhet eller kvalitet.
Läs mer om snabbspåret för godkännande av personlig skyddsutrustning
In english: Fast-track testing for personal protective equipment to healthcare services
Event och kurser
11354 rise logo rgb neg
RISE RESEARCH INSTITUTES OF SWEDEN
ADRESS
KONTAKT
Följ oss
bild bild bild bild