Nyhetsbrev #1, 2023: Hållbar produktion och materialomställning
Visa i webbläsare  /  Vidarebefordra
11354 rise logo rgb neg
RISE Research Institutes of Sweden
6525 1x1
22565 Tree to textile podd
Nytänkarpodden möter Tree to Textile
Hör Hanna de la Motte, affärs- och innovationsområdeschef inom Materialomställning på RISE, prata med Åsa Östlund, forskningschef på Tree to Textile, om hur de arbetar med hållbarhet i hela värdecykeln, vilka alternativa råvaror som skulle kunna användas i processen för att ta fram biobaserade fibrer och hur Tree to Textiles resa har sett ut – från idé och innovation till en demoanläggning och steget ut på världsmarknaden.

Lyssna på poddavsnittet med Tree to Textile
6525 1x1
22570 Mesta AS Fjellsikring
Vibrationsskador dämpas med ny teknisk lösning
Att säkra fjällbranter så att de inte rasar är ett riskfyllt arbete på många sätt, bland annat kan vibrationer från borrmaskinerna ge skador för livet. Men nu finns nya tekniska lösningar som minskar risken för vibrationsskador avsevärt.
– När det gäller händerna är skaderisken nu kraftig reducerad jämfört med tidigare. Det är ett enormt framsteg, säger Thomas Clemm, chef för företagshälsovården på norska Mesta. 
Läs om den nya tekniska lösningen för minskade vibrationsskador
22605 Tikkurila frihetsgudinnan 02
Vidareutveckling av miljömärkt rostskyddsfärg för Tikkurila
Tikkurila hade en revolutionerande rostskyddsfärg, utvecklad av NASA, som slog traditionella produkter på punkt efter punkt. Men det fanns behov av fler kulörer än grått och dessutom behövde alla egenskaper provas av en oberoende part. Företaget tog hjälp av RISE för att vidareutveckla Fontezinc HR och anpassa den till kundernas behov.
Läs mer om samarbetet mellan RISE och Tikkurila
bild
EVENT
Lättviktsinnovation för hållbar utveckling och ökad konkurrenskraft
Anmäl dig till LIGHTer Summit och få nya insikter i  lättviktsinnovation som en möjliggörare av hållbar produktutveckling. Programmet bjuder på föredrag från bl.a. Polestar och AlfaWall Oceanbird, varvat med djupdykningar i aktuella lättviktsteman.
När och var: 28-29/3, Göteborg
Pris: Kostnadsfritt
Läs mer och anmäl dig här
 
Är du nyfiken på additiv tillverkning?
Prenumerera på nyhetsbrevet från Applikationscenter för additiv tillverkning (AM-center).

Nyhetsbrevet är på engelska och utkommer 4-6 gånger per år. Du får information om nya tjänster, event, kurser och konferenser, blandat med spännande intervjuer och goda exempel på hur företag använder additiv tillverkning i sin utveckling.
Prenumerera nu
Kommande event och kurser
Upptäck alla event, kurser och utbildningar
In English: Discover all our events, courses and trainings
logo
bild bild bild bild
unknown link