Välkommen på seminarium 13 oktober 2022 View on web  /  Forward
11354 rise logo rgb neg
Nyheter kring Totalförsvar och Samhällssäkerhet
6525 1x1
bild
6525 1x1
Hur skall totalförsvaret ledas?
Seminarium 13 oktober kl 9.30 - 16.00

Seminarium för dig som arbetar med ledning av totalförsvaret på strategisk nivå eller med förändringsledning i offentlig sektor. Seminariet är endast öppet för personal ur den angivna målgruppen. Vi förbehåller oss rätten att avböja anmälningar utanför den angivna målgruppen.
 
Den 13 oktober genomför RISE ett heldagsseminarium i Göteborg med fokus på ledningsfrågor i totalförsvaret. Ledningsföreträdare från Polis, Försvarsmakt och Migrationsverk diskuterar och delar erfarenheter av samverkan vid kris och ansvariga från kommun, region och näringsliv diskuterar lokal och regional samordning.

Anders Danielsson, tidigare landshövding, SÄPO-chef m.m. hälsar välkommen och problematiserar dagens ämne.
 
Seminariet fortsätter med anföranden av Niklas Eklund, professor i Politik och offentlig förvaltning vid Umeå universitet, docent Fredrik Bynanader, chef för Totalförsvarets Center för Samhällets säkerhet på Försvarshögskolan och Anders Josefsson, FHS, som bland annat utvecklat svensk planerings- och ledningsmetod för Försvarsmakten. Därefter genomförs paneldiskussioner under ledning av Freddy Jönsson Hanberg om ansvar och intressekonflikter mellan aktörer i totalförsvarets ledningsstrukturer.

Dagen avslutas med ett samtal om innovationsledning – att utveckla förmåga att leda under ”osäkerhet” med tekn dr Ingrid Kilander samt en mindre övning på temat beslutsfattande och ledning.
 
Anmäl ditt intresse redan idag.
 
Välkommen!

Tommy Hertzberg
tommy.hertzberg@ri.se
Samordnare, RISE i Totalförsvaret
bild
INTRESSEANMÄLAN
Seminarium: 
Hur skall totalförsvaret ledas?

Datum: 13 oktober 2022, Tid: 9.30 - 16.00
Plats: Göteborg
Seminariet är kostnadsfritt
Länk till intresseanmälan

 
11354 rise logo rgb neg
RISE RESEARCH INSTITUTES OF SWEDEN
ADDRESS
CONTACT
Follow us
bild bild bild bild
unknown link