Nyhetsbrev Framtidens samhällsbyggnad #5 Visa i webbläsare  /  Vidarebefordra
11354 rise logo rgb neg
Nyhetsbrev från RISE Research Institutes of Sweden
6525 1x1
bild
6525 1x1
Innovationsledning som gör skillnad
- så utvecklades det digitala covidbeviset 
I november 2022 utsågs Mats Snäll, senior rådgivare vid DIGG, Myndigheten för digital förvaltning, till Årets innovationsledare vid konferensen Innovationsledning för hållbar omställningsom arrangerades av RISE och Vinnova. Under pandemin var Mats Snäll och teamet på DIGG ansvariga för att utveckla digital infrastruktur och tjänsten för covidbevis i samarbete med E-hälsomyndigheten. En teknisk innovation som togs fram under extrema omständigheter.

- Vi fick uppdraget i februari 2021 och deadline var 1 juli 2021. Då skulle det finnas en tjänst för digitala covidbevis. Det var ju en extrem tidslinje att jobba utifrån. Men det var bara att hugga tag i arbetet och samla så många smarta människor som möjligt och forma en gemensam målbild. Alla förstod ju syftet med covidbeviset och den digitala infrastrukturen kring det, men ingen visste vad det skulle bli i slutändan eftersom det aldrig tidigare hade gjorts. Det var unikt, berättar Mats Snäll.
Läs hela artikeln med Mats Snäll
bild
ERBJUDANDE
Innovationsledningsprogram
Systematisk innovationsledning underlättar verksamheters hållbara värdeskapande och omställning. Företag och organisationer som satsar metodiskt på innovationsledning och stärker sina innovationsledare har visat sig klara omställningen bättre än andra.
bild
BERÄTTELSE
Sveriges första resurshubb lanseras i Sävsjö för klimatpositivt resursutnyttjande
Nu lanseras Sveriges första resurshubb i Sävsjö kommun - ett pilotprojekt som ska samla regionala och lokala aktörer för att nyttja varandras resurser och restflöden, vilket blir en gedigen accelerering av hållbarhetsarbetet.
bild
BLOGGINLÄGG
Prisbelönt mikroplast-filter: En miljösmart uppgradering i hemmet
Ett pris utdelat av Red Dot Design Awards, en eftertraktad stämpel för god design, har tilldelats ett Mikroplastfilter till tvättmaskiner, producerat av Electrolux. RISE har vid upprepade tillfällen drivit användarstudier på filtret i UX Lab för att försäkra att produkten är både lättförstådd och skapar en god användarupplevelse.
bild
NYHET
Så vill RISE göra återbruk mer tillgängligt
Vi på RISE forskar just nu på hur återbrukade byggmaterial ska bli mer tillgängliga och enkla att använda. Patrik Karlsson Ryberg är projektledare på RISE och arbetar med några fallstudier i arbetet.

bild
CENTRUM FÖR INDUSTRIELL OCH URBAN SYMBIOS HAR LANSERATS
Spännande satsningar på symbios
Centrum för Industriell och Urban Symbios vill lyfta de spännande satsningar som pågår just nu. Här hittar du intressanta symbioser mellan aktuella aktörer.
bild
SOLEL FÖR ALLA
Handbok - solel ur ett  genus- och tjänstedesignperspektiv
Solelbranschen växer, men i dagsläget är det främst teknikkunniga män som köper solceller. Varför ser det ut så och hur kan fler kundgrupper bli delaktiga?
bild
ERBJUDANDE CYBERSÄKERHET
Cyber range – testbädd för cybersäkerhet
En av de kanske viktigaste säkerhetsåtgärderna att ta, oavsett verksamhet, är att höja kunskapen om cybersäkerhet inte bara hos teknisk personal, utan också ledningsgrupper och styrelser. RISE Cyberrange erbjuder en unik övningsmiljö med högsta säkerhet, designad helt efter era behov.
bild
ERBJUDANDE CERTIFIERING
Certifiering av informationssäkerhet
Information är en organisations viktigaste tillgång och måste hanteras systematiskt och ansvarsfullt.Genom att använda standarden ISO 27001 i arbetet med ditt ledningssystem får organisationen vägledning i säkerhetsarbetet.
bild
INBJUDAN TILL EVENT
Världsvattendagen 2023: Innovation och samverkan för vårt gemensamma vatten 
På Världsvattendagen 22 Mars anordnar SIWI - Stockholm International Water Institute, RISE och Ramboll ett halvdagsseminarium på temat innovation och samverkan för vårt gemensamma vatten.
bild
INBJUDAN TILL EVENT
Klimatkartläggning i takt med färdplanen 
Omställningslyftet och Business Region Göteborg AB, Göteborgs plattform för klimatneutralt byggande, bjuder in till en kostnadsfri föreläsningsserie som ger grundläggande förståelse för ert företags klimatpåverkan, olika begrepp, verktyg och vad som krävs i nästa steg.
bild
ENERGIDEKLARATION
Ska din byggnad ha en energideklaration?
Läs vad som gäller hos Boverket
 
bild
ERBJUDANDE
Certifierad energiexpert
För att upprätta en godkänd energideklaration måste aktören vara Certifierad energiexpert.
Läs mer här
 
22203 blogg f%c3%a4rdplan mindre bild
BLOGGINLÄGG:
Vi har ett jobb att göra tillsammans
Andra fredagen i januari infaller "quitters day", dagen då närmare 80% redan övergett sina nyårslöften. Att sätta mål klarar de flesta men hur ser vi till att nå dem? Den frågan samlade ett 70-tal aktörer inom bygg- och fastighetsbranschen.
22204 formas
FORMAS KUNSKAPSKVART
Hur ska vi bygga av trä idag för att kunna cirkulera imorgon?
Ylva Sandin, forskare på RISE, berättar resultaten från den Formasfinansierade studien ”Kunskapsläge kring byggnader med stomme av trä – teknik, hållbarhet och cirkulär materialanvändning”.
Intressanta berättelser/nyheter
bild
TIPS!
Följ framtidens samhällsbyggnad på LinkedIn
Klicka här
 
11354 rise logo rgb neg
RISE RESEARCH INSTITUTES OF SWEDEN
ADRESS
KONTAKT
Följ oss
bild bild bild bild
unknown link