RISE Research Institutes of Sweden Visa i webbläsare  /  Vidarebefordra
11352 rise logo rgb pos
14923 UTMIS Banner Nyhetsbrev 650x200px
UTMIS nyhetsbrev november 2020

Hoppas att ni alla mår väl trots den pågående pandemin! Vårt senaste UTMIS möte var det årliga höstmöte som vi för första gången i UTMIS historia höll digitalt. Uppslutningen till höstmötet var god och vi var 115 deltagare anmälda till mötet!
Nu tar vi fokus på 2021 och hoppas att det ska bli ett bra år och att pandemin ger med sig och medger att vi får träffas fysiskt!
15002 Ny Spindeln%c3%a4t   Utmis
Års- och nätverksmöte 2021
Tisdagen den 9 februari håller UTMIS både sitt års- och nätverksmöte, där vi bland annat kommer att få ta del av presentationer från pågående doktorandprojekt. Mötena kommer att hållas digitalt eftersom vi bedömer att vi fortsatt kommer ha restriktioner kring resande och fysiska möten.

Nätverksmötet och årsmötet kommer att hållas som separata möten, vid anmälan kommer det att vara möjligt att anmäla sig till dem separat.
Tid för nätverksmötet 10.00 - 12.00 
Tid för årsmötet 13.00 - 14.00. 
Boka redan nu tisdagen den 9:e februari i era kalendrar!
bild
Hög tid att nominera 2020 års bästa exjobb
UTMIS delar årligen ut ett stipendium till bästa industrirelaterade examensarbete där fokus ligger på utmattning. För att UTMIS ska få kännedom om dessa exjobb så måste ni nominera dessa. Mejla till UTMIS?? vilken adress??din mail?? och ange vem ni vill nominera samt skicka med eller länka till exjobbsrapporten. Examensarbetet måste vara genomfört och avslutat under 2020.
28 februari är sista dagen för nominering!

Läs mer här
bild
Vårmöte 2021
Den 4-5 maj träffas vi (förhoppningsvis fysiskt) hos SWERIM i Kista för vårmötet. Temat är inte fastlagt, så har ni förslag på tema så får ni gärna höra av er till torsten.sjogren@ri.se
Vid mötet kommer vi få se och höra om SWERIMs verksamhet och på kvällen träffas vi och äter middag tillsammans. Mötet hålls som ett lunch till lunch möte.
bild
Höstkurs 2021
Dr Jean Smith vid Electric Power Research Institute EPRI i USA håller i höstkursen med temat miljöeffekter och utmattning.
Höstkursen kommer att hållas någon gång i oktober 2021.
Filippo Berto från NTNU i Norge skulle ha hållt i höstkursen 2020 men den blev inställd pga. Corona. Filippo Berto kommer att hålla i höstkursen 2022 med temat ”Advanced Fatigue design: why local is better”.
14966 Bild4
Information
UTMIS nya hemsida – www.utmis.org
UTMIS har nu en ny hemsida med ett modernare utseende. Tanken är att den ska vara enklare att navigera i och lättare att uppdatera med nyheter etc. Har ni information inom utmattningsområdet som ni vill sprida via hemsidan så kontakta torsten.sjogren@ri.se

Som uppmandes om i tidigare nyhetsbrev så får ni gärna skicka utmattningsrelaterade bilder för användning till hemsidan. Bilderna skulle t.ex. kunna visa fraktografianalyser eller utmattningshaverier.


Läs mer här
UTMIS är ett ideellt nätverk för företag, institut och universitet

UTMIS är ett ideellt nätverk för företag, institut och universitetsinstitutioner med syfte att inom utmattningsområdet verka för:

 • informations- och kunskapsspridning
 • ökat samarbete
 • kompetenshöjning
 • projekt som utvecklar området
 • att påverka forskningsråd och stiftelser

En målsättning är att genom att framföra gemensamt formulerade behov, öka satsningen på utmattningsrelaterade områden i första hand på nationell nivå.

UTMIS arbetar dessutom för ett starkare internationellt samarbete i utmattningsfrågor. Bland annat är styrelsen för UTMIS samtidigt nationell organisation för ESIS (European Structural Integrity Society).


UTMIS ordförande
Ordförandeposten innehas av Torsten Sjögren som arbetar för RISE – The Swedish Research InstituteKontakt
Torsten Sjögren
torsten.sjogren@ri.se
070 - 382 52 49

Postadress till UTMIS
UTMIS
c/o RISE Research Institutes of Sweden
Box 857
501 15 Borås

E-post
info@utmis.org

www.utmis.org
bild bild bild bild
11354 rise logo rgb neg
RISE RESEARCH INSTITUTES OF SWEDEN
unknown link